Türk şirketi Fransız sanayi devine satılıyor

Sanayi ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Fransız firmasının Türk yazılım ve mühendislik firması Prota’nın tamamını satın aldığı açıklandı.

Türk şirketi Fransız sanayi devine satılıyor
Türk şirketi Fransız sanayi devine satılıyor
GİRİŞ 03.11.2021 13:14 GÜNCELLEME 03.11.2021 13:14

Fransa’nın en köklü sanayi ve teknoloji şirketlerinden Groupe Monnoyeur, Türkiye’de yatırım kararı aldı. 1906 yılında kurulan 3 kıtada 18 ülkede faaliyet gösteren Fransız devi, Türk şirket Prota Bilgisayar Mühendislik firmasının tamamını bünyesine kattı.

Fransız şirket satın almayı, iştiraki Arkance SAS aracılığıyla yaptı. Anlaşma onaylanır ve tamamlanırsa Paris merkezli Arkance SAS, Türk şirketi Prota Bilgisayar ve Mühendislik firmasını alarak Türkiye’de varlık göstermeye başlayacak.

115 yıllık geçmişi olan Monnoyeur ailesinin 3’üncü kuşak yönetimde olduğu Groupe Monnoyeur 7 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Caterpillar, John Deere ve Mitsubishi gibi firmalarla ortaklık yapan şirket, inşaat, enerji üretimi ve motorizasyon, tarım makineleri, elleçleme için sermaye malları alanlarında faaliyet gösteriyor.

400 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR

İnşaatın dijitalleşmesi sürecinde de önemli bir firma olan Groupe Monnoyeur’a ait Arkance ise 2011 yılında kuruldu ve 400 mühendisi bünyesinde barındırıyor. Fransa dışında Belçika, İtalya, Polonya gibi Avrupa ülkelerinde de faaliyet gösteren firmanın cirosu ise 160 milyon Euro.

Fransız firmanın tamamını aldığı Prota Bilgisayar ve Mühendislik ise 37 yıllık bir geçmişe sahip. Şirket, faaliyetlerine mimari ve yapısal tasarım ile başladı, zamanla yüksek yapılar, endüstriyel tesisler, tarihsel yapılar, konut yapıları, idari binalar, hastaneler, raylı sistemler, havalimanları ve alışveriş merkezlerinin tasarımları gibi geniş bir yelpazeye yayıldı.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı