OPTİMAR'dan ekonomi anketi: AK Parti açık ara birinci çıktı!

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde OPTİMAR'ın gerçekleştirdiği ekonomi anketine dair bilgileri paylaştı. "Ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32.3’ü AK Parti dedi.

OPTİMAR'dan ekonomi anketi: AK Parti açık ara birinci çıktı!
OPTİMAR'dan ekonomi anketi: AK Parti açık ara birinci çıktı!
GİRİŞ 31.12.2021 12:33 GÜNCELLEME 31.12.2021 12:37
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin paylaştığı OPTİMAR anketinde, ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer sorusuna yüzde 32.3’ü AK Parti dediği ve CHP diyenlerin oranı gerileyerek yüzde 21.3’e indiği ortaya çıktı. 

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki anket: 

DÖVİZİN DÜŞMESİ, OYLARI NASIL ETKİLEDİ?

Döviz yükselirken iktidarın oylarındaki gerileme dikkati çekiyordu. Peki doların düşüşe geçmesi oyları nasıl etkiledi? Bu sorunun yanıtını Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın anketinde buldum. Çünkü Optimar’ın anketi tam 20 Aralık günü başlamış. Optimar, 20-28 Aralık tarihlerinde 2526 kişi ile görüşmüş. Optimar’ın kasım ayı anketi ise doların tam da tırmanışa geçtiği bir döneme gelmişti. O nedenle sonuçları kıyaslamalı olarak vereceğim.

Ve bingo. İlk olarak dövizdeki düşüşle ilgili sorunun yanıtıyla başlayalım. Doların düşmesi AK Parti’yle ilgili göstergelere iki açıdan olumlu olarak yansımış.

1- Optimar’ın kasım ayı anketinde AK Parti’nin oy oranı yüzde 37.5’e çıkmıştı. Aralık anketinde ise AK Parti iki puanlık bir yükselişle 39.1’e çıkmış.

2- Ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer denildiğinde kasım ayında ankete katılanların ancak yüzde 27.88’i ‘AK Parti çözer’ demişti. CHP çözer diyenlerin oranı ise yüzde 25.17 olmuştu.

EKONOMİDEKİ SORUNLARI KİM ÇÖZER

Aralık ayı anketinde de Türkiye’nin birinci sorunu olarak yüzde 65.4’le ekonomi çıkıyor. Ama 20 Aralık’ta alınan kararla doların düşürülmesi, ekonomiyle ilgili sorunu kim çözer denildiğinde yine AK Parti’nin işaret edilmesini sağlamış.

Ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer sorusuna ankete katılanların yüzde 32.3’ü AK Parti derken, CHP diyenlerin oranı gerileyerek yüzde 21.3’e inmiş. Üçüncü ve dördüncü sıralama ise değişmemiş. Üçüncü sırada yüzde 16’yla hiçbiri diyenler, dördüncü sırada ise yüzde 14.3’le kararsızım diyenler geliyor.

Hep söylüyoruz, muhalefetin sorunu burada yatıyor. Türkiye bu kadar önemli bir ekonomik dalgalanmadan geçerken doların 18 liraya çıktığı bir ortamda dahi halkımız ‘CHP bu işi çözer’ demiyor. Neden? Çünkü CHP halka güven vermiyor. Kemal Bey, bu işler bakanlıklara baskına gitmekle olmuyor. Halka güven vereceksin, güven...

Merkez Bankası'ndan dövizden TL mevduata geçiş için yeni teşvikMerkez Bankası'ndan dövizden TL mevduata geçiş için yeni teşvik

YORUMLAR 199
  • Ali 07 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti güçlüdür destekliyoruz
    Cevapla
  • Fazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan devletimiz saldırı altında bizde devletimizin hükümeti izin yanındayız
    Cevapla
  • Eşref 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret Optimar, yürü be Selvi. İyi yoldasınız iyi. 
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yere göğe sığdıramadığımız,çağdaş medeni,uygar,ilerici,gelişmiş Avrupa ülkelerinin içinde en ucuz doğalgaz Türkiyede .Aynı avrupada en ucuz 2.elektrik Türkiyede ,Evet yanlış duymadınız inanmayan araştırsın.Ülkemizin devletimizin kıymetini bilin.Korona tüm dünyayı vurdu,gözünüzde abd avrupayı büyütmeyin,batı hayranlığından vazgeçin.
    Cevapla
  • Bu nasıl olacak? 2 yıl önce Şikayet Et
    En ucuz ücretlerde Türkiyede
    Cevapla
  • Abuzittin 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki akaryakıt niye yükseliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...