AB, Polonya'nın batarya fabrikası desteğini onayladı

Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın elektrikli otomobillere batarya üreten fabrikayı geliştirmek için 95 milyon avro kamu desteği sağlamasına onay verdi.

AB, Polonya'nın batarya fabrikası desteğini onayladı
AB, Polonya'nın batarya fabrikası desteğini onayladı
GİRİŞ 18.03.2022 15:05 GÜNCELLEME 18.03.2022 15:05

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Polonya'da faaliyet gösteren LG Chem firmasına ülkedeki yatırım için kamu desteği verilmesini sağlayacak programın onaylandığı belirtildi.

Toplam 95 milyon avroluk desteğin LG'nin Polonya'daki elektrikli araçlar için batarya üreten tesisinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına işaret edilen açıklamada, söz konusu kamu yardımının rekabeti bozmayacağı ve bölge gelişimine katkı vereceği ifade edildi.

LG firması, 2017 yılında Polonya'daki batarya fabrikasını geliştirmek için 1 milyar avroluk yatırım yapacağını açıklamıştı. Polonya söz konusu yatırıma katkı vermeyi planlıyor.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor.

AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı