Savunma sanayi firmalarında staj imkanı! Başvurular başladı

Üniversite öğrencilerinin akademik eğitimlerinin yanında pratik mesleki gelişimlerini sağlamak amacı güden staj programları, birçok sektörde olduğu gibi savunma sanayiinin de vazgeçilmezi olarak görülüyor.

Savunma sanayi firmalarında staj imkanı! Başvurular başladı
Savunma sanayi firmalarında staj imkanı! Başvurular başladı
GİRİŞ 19.03.2022 15:25 GÜNCELLEME 19.03.2022 15:25

Üniversite öğrencilerinin akademik eğitimlerinin yanında pratik mesleki gelişimlerini sağlamak amacı güden staj programları, birçok sektörde olduğu gibi savunma sanayiinin de vazgeçilmezi olarak görülüyor.

Bu becerilerin kazanılabilmesi için staj ilk akla gelen enstrümanlar arasında yer alıyor.

Savunma sanayii şirketleri bu ihtiyaçtan doğan staj programları ile ilgili detayları duyurmaya başladı.

Özellikle savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmaların staj programları ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

HAVELSAN

HAVELSAN'ın "Yaz Staj Programı HİT" için yeni aday başvuruları başladı.

Staj programı için başvurular, 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak.

HAVELSAN'ın staj programına; Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği, Elektrik-Elektronik-Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinin 3. veya 4. sınıf öğrencileri başvurabilecek.

Başvurular, Kariyer Kapısı ve Vizyoner Genç üzerinden yapılabilecek.

ASELSAN

Lisans staj başvuruları 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Staja başvurmak için gerekli şartlar;

3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak, not ortalamasının 2.00 ve üstü olması, stajın zorunlu olması ve daha önce ASELSAN’da staj yapmamış olmak.

TEI

TEI’nin zorunlu yaz stajı için aşağıdaki başvuru kriterlerini sağlayan öğrenciler 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler.

Staj başvuru kriterleri;

Üniversitelerin Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik/Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, İktisat/İşletme/İstatistik/Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okumak.

2022 yılı yaz döneminde 2. veya 3. sınıfı bitiriyor olmak, çok iyi derecede İngilizce bilmek.

FNSS

FNSS, üniversite öğrencileri için 2022 yaz dönemi staj başvuruları 07 - 31 Mart 2022 tarihleri arasında olacak.

Bu tarihler arasında “Staj Başvuru Formu” doldurularak başvuru yapılabilecek.

Yaz stajına başvuracak öğrencilerin;

Üniversitelerin, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, İmalat Mühendisliği bölümlerinden, 4 yıllık lisans programlarından herhangi birinde öğrenime devam ediyor olması gerekiyor.

Ayrıca, zorunlu yaz stajı olması, 2., 3. veya 4. sınıf öğrencisi olunması, ağırlıklı genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 ve üzeri olması şartı aranıyor.

TUSAŞ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), havacılık alanında geleceğin yüksek teknolojili hava araçlarının geliştirilmesine yönelik istihdam ve staj programları düzenliyor.

“SKY Programları“, bu yetenek programlarından biri.

Program, iki farklı çatıda mühendis adaylarına havacılık alanında staj imkanı sunuyor.

SKY Discover, Haziran-Eylül ayları arasında 20 iş günü süreyle, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin 3. veya 4. sınıflarında öğrenimlerine devam eden genç yeteneklere hitap ediyor.

SKY Experience ise 3. ve 4. sınıflarda öğrenim gören gençlere yönelik, mühendislik pratiği ve farkındalığı sağlayan deneyim odaklı uzun dönem stajyer mühendis programı olarak birçok imkan sağlıyor.

BAYKAR Teknoloji

Baykar Savunma'nın üniversite, mesleki ve teknik liselerde eğitim gören öğrenciler için düzenlediği staj programına başvurular 17 Ocak - 12 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Mülakata tabii tutulacak mühendis ve teknisyen adaylarına 30 Nisan’da sonuçlar açıklanacak.

MILMAST Yükseltme Sistemleri A.Ş.

Firmanın staj başvuruları başladı 19 Mart 2022’de başvurular sona erecek.

Staj başvuruları için gerekli şartlar;

Lisans Programlarının Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik bölümlerinden herhangi birimde 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak.

Not genel ortalamasının 3 ve üzeri olması, takım çalışmasına yatkın, analitik düşünebilen, problem çözme yeteneği yüksek, araştırma yeteneği yüksek olmak.

AYROTEC Mühendislik

Savunma, havacılık ve uzay sanayine ürün tasarımı, mühendisliği ve üretim hizmetleri vermek üzere 2017 yılında kuruldu.

Endüstriyel tasarım, mühendislik tasarımı, mühendislik hesaplamaları, teknik dökümantasyon, prototipleme ve üretim temel yetenekleri arasındadır.

Makine Mühendisliği öğrencilerine Ayrotec Mühendislik staj imkanı sunuyor.

Staja başvuru kriterleri;

3D modelleme hakkında bilgi sahibi olmak, yeterli İngilizce bilgisine sahip olmak, 2,5 ve üzeri not ortalamasına sahip olmak, 3 veya 4. sınıf öğrencisi olmak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı