Intel, Avrupa Birliği'nden 593 milyon euro para talep etti

Dünya'nın en büyük çip üreticilerinden Intel, geçmişteki bir dava sonucu kendisine kesilen cezanın iptal edilmesi üzerine Avrupa Birliği'nden yaklaşık 600 milyon euro faiz istedi.

Intel, Avrupa Birliği'nden 593 milyon euro para talep etti
Intel, Avrupa Birliği'nden 593 milyon euro para talep etti
GİRİŞ 21.06.2022 09:17 GÜNCELLEME 21.06.2022 09:17

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2009'da ABD'li Intel firmasına bilgisayar üreticilerine indirimler uygulayarak haksız rekabet gerekçesiyle 1,06 milyar euro para cezası vermişti.

Intel ceza kararına AB'nin en yüksek mahkemesi olan  Avrupa Adalet Divanı altındaki AB Genel Mahkemesi'ne başvurarak itiraz etmişti. Bu yılın ocak ayında komisyon kararını vermiş ve 13 yıl önce kesilen 1,06 milyar euroluk para cezasını iptal etmişti.

Intel, Avrupa Adalet Divanı'nın antitröst davalarında ödenmiş para cezaları için temerrüt faizi verilmesini sağlayan kararına dayanarak harekete geçti.

INTEL AVRUPA BİRLİĞİNDEN 600 MİLYON EURO FAİZ TALEP EDİYOR

Intel, AB Komisyonu'nun iade ettiği ceza miktarının yeterli olmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

AB'ye 2009'da 1 milyar 60 milyon euro ceza ödediğini belirten Intel, komisyonun ana para ile kendisine faiz olarak 38 milyon euro ödediğini, ödenen bu faizin ise yanlış hesaplandığını söyledi.

Intel söz konusu ceza miktarı için en az Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeniden finansman oranı olan yüzde 1,25 seviyesinde faiz ödenmesi gerektiğini, ayrıca ceza olarak bu oranın yüzde 3,5 olarak hesaplanmasını talep ediyor. Bu hesaba göre Avrupa Birliği'nin Intel'e 38 milyon euro değil, 593 milyon euro ödemesi gerekecek.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!