Çin merkezli Oppo, 5G için Ericsson ve Qualcomm ile işbirliğine gitti

Oppo, Ericsson ve Qualcomm, 5G teknolojisini daha da geliştirmek için işbirliğine giderek 5G'de önemli bir gelişme kaydedildi.

Çin merkezli Oppo, 5G için Ericsson ve Qualcomm ile işbirliğine gitti
Çin merkezli Oppo, 5G için Ericsson ve Qualcomm ile işbirliğine gitti
GİRİŞ 22.06.2022 13:41 GÜNCELLEME 22.06.2022 13:41

Çin merkezli OPPO firması İşveç merkezli Ericsson ve ABD merkezli Qualcomm Technologies ile 5G teknolojisini geliştirmek için güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda 5G kurumsal ağ dilimleme çözümü başarıyla test edildi.

Ağ dilimleme teknolojisi, Dünya çapındaki ağ operatörleri tarafından kullanılacak.OPPO Taşıyıcı Ürünler Birimi Kıdemli Direktörü Xia Yang, “5G kurumsal ağ dilimleme, 5G ile farklılaştırılmış uygulamaları gerçekleştirmenin anahtarıdır. Şirketin ‘İnsanlık için Teknoloji, Dünya için İyilik’ misyonundan yola çıkan OPPO, 5G kurumsal ağ dilimleme teknolojisinin ticarileştirilmesini hızlandırmak için teknoloji ekosistemi genelindeki inovasyonlardan ve güçlü iş birliklerinden yararlanacak. Ortaklarımızla birlikte, OPPO kullanıcılarının, özelleştirilmiş 5G bağlantı deneyiminin keyfini çıkaran ilk kullanıcılar olmasını sağlayacağız” dedi.

Ericsson, Packet Core Çözümleri Başkanı Monica Zethzon ise teknolojinin önemi hakkında daha fazla detay vererek “5G ağ dilimleme, kurumların ağ güvenliği, güvenilirlik ve esneklikle ilgili ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaları için güçlü bir çözüm sunuyor. OPPO ve Qualcomm ile iş birliği içinde Ericsson’un çift modlu 5G Core ve 5G RAN Dilimleme yeteneklerine dayanarak geliştirilen çözüm, bulut servis sağlayıcılarının kurumlara daha özelleştirilmiş 5G hizmetleri sunmaları için destek olacak” açıklamasında bulundu.

Qualcomm Technologies Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sunil Patil ise komuyla ilgili “Ticari 5G kurumsal ağ dilimlemenin sunulması, 5G SA ile sunulan vaatlerin yerine getirilmesinde önemli bir adıma işaret ediyor. Bu teknolojinin ticarileştirilmesi, 5G yeteneklerinin, uygulamaların ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine imkan tanıyacak olan 5G ağ araçlarını sunacak” dedi.

5G ağ dilimleme ile fiziksel bir ağ, birden çok uçtan uca sanal ağa bölünebiliyor. Bu da belirli ihtiyaçlara ve kullanım senaryolarına uygun, bağımsız ve özelleştirilmiş ağ kaynakları sunuyor. Bu sayede 5G'den daha fazla verim alınabiliyor. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!