Netflix abone kaybetmeye devam ederse liderliğini Amazon Prime'a kaptıracak

Netflix, mevcut aboneleri elde tutmak ve yeni abone kazanmak için orijinal içeriklere son günlerde büyük miktarda para yatırıyor. Ancak son gelen raporlar Netflix'in abone kaybetmeye devam ettiğini gösteriyor.

Netflix abone kaybetmeye devam ederse liderliğini Amazon Prime'a kaptıracak
Netflix abone kaybetmeye devam ederse liderliğini Amazon Prime'a kaptıracak
GİRİŞ 07.07.2022 13:28 GÜNCELLEME 17.07.2022 13:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Netflix, son çeyrekte yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde %2 pazar payı kaybetti. Platform, pazarın %21'ini oluşturarak en popüler olmaya devam ederken, aboneleri elde tutmak için mücadele ediyor. Amazon Prime Video ve Disney+, Netflix'e kıyasla Ocak ayından bu yana daha fazla abone kazandı.

Netflix’te yayınlanan ve son sezonuyla 1,15 milyar saatin üzerinde izlenen “Stranger Things”in şimdiye kadarki en çok izlenen içeriklerden bir tanesi oldu ancak şirket yine de yüzde 70'e yakın hisse kaybı yaşadı. 

Şirket, rekor düzeyde yüksek enflasyon oranları ve Amazon, Apple ve Disney+’ın sert rekabeti karşısında her geçen gün abone kaybediyor. Netflix böyle devam ederse liderliğini Amazon Prime Video'ya bırakacak.

Şu anda video akış platformları için güncel pazar payı durumu şu şekilde:

  1. Netflix: %21
  2. Amazon Prime Video: %20
  3. HBO Maks: %15
  4. Disney+: %14
  5. Hulu: %10
  6. Apple TV+: %6
  7. Paramount +: %4
  8. Diğerleri: %10

JustWatch'a göre Amazon Prime Video'nun yüzde 20'lik pazar payı sayesinde video akış hizmeti yarışında ilk sırayı almaktan yalnızca yüzde bir uzaklıkta.

NETFLİX YENİ ÖNLEMLER ALMAYA HAZIRLANIYOR

Netflix'in üst düzey yöneticileri, finansal düşüşün bu yıl da devam edeceğini düşünüyor. Bu nedenle Netflix dünya çapında yeni önlemler almaya hazırlanıyor. 

Netflix eş CEO'su Reed Hastings, şifre paylaşımını engelleme konusunda daha ciddi olacaklarını ve reklam destekli yeni bir abonelik türünün yolda olduğunu duyurdu.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olmus. Netflix escinselligi ozendiriyordu. Batar insallah.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iptv var iken kim gider bir suru sey alir degisik zaten orda hepsi var kacak olsa iptv oldugu surecek zor artik bir de cok kanal artik youtube de var canli canak su bu almaya da gerek yok cok tv akilli oldu artik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...