Mobil oyunlar için yapılan harcamalar bu yıl azaldı

Sensor Tower isimli bir firmanın Apple Store verileri üzerinden yaptığı analizlere göre bu yıl kullanıcılar oyun için yaptığı harcamayı azalttı. Kullanıcılar bu yıl daha çok Netflix, TikTok gibi oyun dışı uygulamalar için harcama yaptı.

Mobil oyunlar için yapılan harcamalar bu yıl azaldı
Mobil oyunlar için yapılan harcamalar bu yıl azaldı
GİRİŞ 17.07.2022 16:21 GÜNCELLEME 17.07.2022 16:21

Akıllı telefon uygulamalarının kısa tarihi boyunca, oyunlar en fazla gelir edilen alanların başında yer almıştır. Ancak, Sensor Tower'ın yeni verilerine göre, bu durum değişmiş gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Apple Store kullanıcıları üzerinden yapılan araştırmada tüketici harcamalarının yüzde 50,3'ü TikTok, Netflix ve Tinder gibi oyun dışı uygulamalara yapıldı. Oyun dışı uygulamalara yapılan harcamalar, son zamanlarda oyunlara yapılan harcamaların iki katı oranında arttı. 2019'un sonlarında ve 2020'nin başlarında COVID-19 pandemisinin başlangıcında oyun harcamaları zirvede yer alıyordu. Ancak 2020'nin sonlarında oyun dışı uygulamalar zirveye çıkmaya başladı. Görünen o ki oyun dışı uygulamalar 2021'de oyunları geride bırakmayı başardı. 

Bu oluşan tablo, mobil oyun dünyasına olan ilginin azaldığı yönünde düşüncelerin oluşmasına neden oldu. Yine de, bu değişikliğin yalnızca Apple'ın iPhone ve iPad Applu Store'u için geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Oyunlar, rakip Android platformunun uygulama mağazası olan Google Play'de hâlâ daha fazla gelir sağlıyor. ABD'li tüketiciler, 2022'nin ikinci çeyreğinde Google Play oyunlarına 2,3 milyar dolar harcarken oyun dışı uygulamalar için 1 milyar dolar harcadı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor