Akıllı telefon satışları düşmeye devam ediyor

Canalys isimli bir araştırma şirketi akıllı telefon pazarıyla ilgili güncel verileri paylaştı. Şirketin araştırmasına göre akıllı telefon satışları 2022'nin ikinci çeyreğinde yüzde 9 düştü.

Akıllı telefon satışları düşmeye devam ediyor
Akıllı telefon satışları düşmeye devam ediyor
GİRİŞ 19.07.2022 17:12 GÜNCELLEME 19.07.2022 17:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Canalys, akıllı telefon pazarında yılın ikinci çeyreğine ilişkin güncellenmiş rakamları yayınladı. Yeni verilere göre Nisan ve Haziran ayları arasındaki dönemde bir önceki yıla göre yüzde 9 düşüş yaşandı.

Yayınlanan raporda Samsung, en çok akıllı telefon satan üretici olmaya devam etti. Apple ise iPhone 13 satışlarını artırarak Xiaomi'den ikinci sırayı geri almayı başardı. Xiaomi ise Apple'ın ardından üçüncü sıraya yerleşti.

Artan enflasyon, döviz fiyatları ve çip krizi nedeniyle tüm dünyada akıllı telefon fiyatlarında artış yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle akıllı telefonlara olan taleplerde azalma görülüyor. 

Canalys’ten analist Runar Bjorhovde, talebin pek yüksek olmamasının şirketleri yeni stratejiler geliştirmeye sevk ettiğini belirtti. Enflasyondaki artış ve stoklardaki yığılma nedeniyle pek çok üreticinin yılın geri kalanı için planlarını tekrar şekillendireceği ifade ediliyor.

Akıllı telefonların satışı en son 2020'de düşmüştü. Ancak zorlu geçen 2020'nin ardından talepte bir anda patlama yaşanmıştı. Son veriler bunun uzun sürmediğini gösteriyor. Daha önce Counterpoint Research tarafından yayınlanan raporda, Avrupa'da akıllı telefon pazarı 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 12 ile son on yılın en büyük düşüşünü yaşadığını göstermişti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar yoruldu durmadan yeni model al sonuc da yeni ise bir kac eski model arasinda cok fark yok sanki insanlar paralari cøpten topliyor dunyanin parasi versen bir kac yil sonra gunceleme yok niye gidip dunyanin parasini vereyim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir