Amazon Prime fiyatlarına Avrupa geneli yüzde 43'e kadar zam yapıldı

Amazon tarafından yapılan açıklamada Avrupa genelinde Prime aboneliğinin fiyatlarına Eylül ayından itibaren yüzde 43'e kadar zam yapılacağı bildirildi. Nedeni ise artan enflasyon ve maliyetlere bağlandı.

Amazon Prime fiyatlarına Avrupa geneli yüzde 43'e kadar zam yapıldı
Amazon Prime fiyatlarına Avrupa geneli yüzde 43'e kadar zam yapıldı
GİRİŞ 26.07.2022 11:07 GÜNCELLEME 26.07.2022 11:07

Amazon yeni fiyatlarını müşterilerine gönderdiği e-posta ile duyurdu. İngiltere'de 15 Eylül'den itibaren Amazon Prime fiyatına yüzde 20 oranında zam yapılırken Fransa'da ise yüzde 43 zam yapıldı.

Amazon ayrıca İspanya ve İtalya'daki fiyatları yıllık yüzde 39 artıracak ve şirketin ikinci en büyük pazarı olan Almanya'da ise yüzde 30 oranında zam yapıldı.

Amazon'un Avrupa'daki Prime zammı, Prime'ın ABD'deki yıllık fiyatının 119 dolardan 139 dolara yükselmesinden hemen sonra geldi. 

Avrupa'da yapılan zam sonrası yıllık Prime ücretleri şu şekilde oldu:

  • İngiltere - 95 pound (Eski fiyatı 79 pound) - %20 zam
  • Fransa - 69,90 euro (Eski fiyatı 49 euro) %43 zam
  • Almanya - 89,90 euro (Eski fiyatı 69 euro) %30 zam
  • İtalya - 49,90 euro (Eski fiyatı 36 euro), %39 zam
  • İspanya - 49,90 euro (Eski fiyatı 36 euro) %39 zam

Bu aynı zamanda 2014'ten bu yana Amazon'un ABD'nin ardından üçüncü büyük pazarı olan İngiltere'deki ilk Amazon Prime zammı oldu. Amazon, İngiltete'de oldukça popüler. İngiltere'de hanelerin yüzde 50'sinden fazlasının Amazon Prime aboneliğine sahip olduğunu belirtiliyor.

Amazon fiyat artışlarının nedeni olarak artan enflasyon ve işletme maliyetlerini gösterdi. Fiyat değişikliği duyurusu, Amazon'un 2. çeyrek kazanç sonuçlarını yayınlamasana birkaç gün kala geldi. Amazon, geçen çeyrekte yedi yılın ilk üç aylık kaybını açıklamıştı. Şirket, kaybın bir kısmını artan yakıt, nakliye ve depolama maliyetlerine bağladı.

TÜRKİYE İÇİN HENÜZ ZAM KARARI YOK

Türkiye'de Amazon Prime ile müşteriler ücretsiz ve hızlı teslimatın yanında Prime Video'da film ve dizilere sınırsız erişim hakkı da elde ediyor. Bu hizmetin aylık bedeli ise  7.90 TL. Bu fiyatla dünyada en ucuz Prime hizmeti alan ülke Türkiye.

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yakın zamanda bir fiyat artışı yapmayı düşünmediklerini, bunu her zaman için son seçenek olarak değerlendirdiklerini dile getirmişti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor