Tüm dünya Türkiye'deki o sektöre gözünü dikti!

Geçtiğimiz günlerde 2022 yılının ilk yarısında oyun sektöründe Türkiye'nin yaklaşık 333 milyon dolar yatırım alarak Avrupa birincisi olduğu açıklanmıştı. Bugün yayınlanan bir rapora göre bu rakamın 500 milyon dolara çıkması bekleniyor.

GİRİŞ 29.07.2022 11:18 GÜNCELLEME 29.07.2022 15:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2022'nin ilk yarıyılında Türk oyun girişimlerine 333 milyon dolar yatırım yapıldı. Böylelikle, Türk oyun sektörü Avrupa'da en çok yatırım alan ülke oldu.

Tam 333 milyon dolar! Oyun sektöründe Türkiye Avrupa'nın en çok yatırım alan ülkesi olduTam 333 milyon dolar! Oyun sektöründe Türkiye Avrupa'nın en çok yatırım alan ülkesi oldu

Bloomberght'de yer alan habere göre, 2022 ilk yarıyılında oyun sektörüne yapılan yatırımlar 333 milyon dolara ulaştı. 2021 yılı genelinde oyun sektörü, 266 milyon dolar yatırım almıştı. Dolayısıyla sektör bu yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz yılın toplamını geçerek büyük bir başarıya imza attı.

Bu yılın ilk 6 ayında aldığı 333 milyon dolar yatırım tutarı, Türk oyun sektörünü aynı zamanda, Avrupa'da en çok yatırım alan ülke yaptı. Türkiye'nin ardından 158 milyon dolarla İngiltere ikinci sırada, Norveç ise 60 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Oyun sektöründe en yüksek yatırımı alan girişimler sırasıyla, 255 milyon dolar ile Dream Games, 55 milyon dolar ile Spyke Games ve 10 milyon dolar ile metaverse oyunu Angelic oldu.

TÜRKİYE'DE OYUN SEKTÖRÜ BU YILI EN AZ 500 MİLYON DOLAR YATIRIMLA KAPATACAK

Oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory'nin İletişim Direktörü Rıfat Tellioğlu, blockchain ve metaverse girişimlerine yapılan yatırımların 20 milyon dolara ulaştığını ve önümüzdeki dönemlerde daha fazla yatırım göreceklerini söyledi. Rifat Tellioğlu “Bu yılın ilk yarısında oyun sektörüne yapılan yatırımlar adet bakımından azalsa da yatırım miktarı, 2021'in toplamını geride bıraktı. 6 ay içerisinde 333 milyon dolar yatırım alan Türk oyun sektörünün yıl sonunu en az 500 milyon dolarla kapatmasını bekliyorum. Ayrıca ilk yarıyılda Türkiye'deki blockchain ve metaverse girişimlerine yapılan yatırımlar 20 milyon dolara ulaştı. Önümüzdeki dönemlerde daha çok blockchain oyununun yatırım aldığını göreceğiz" açıklamasını yaptı.

GLOBAL OYUN PAZARINA YAPILAN YATIRIMIN TUTARI 200 MİLYAR DOLAR

Türk oyun pazarının, sektörel pazar büyüklüğü ise geçen yıl 1,2 milyar dolara yükselmiş, oyuncu sayısı ise 42 milyon olmuştu. Pandemide yüksek ivme kazanan oyun sektörünün geçen yıl, global pazar büyüklüğü ise 176 milyar dolara ulaşmıştı. Bunun 90 milyar doları mobil oyunlardan geliyor. Global pazar büyüklüğünün bu yılın sonunda 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yatırımların bizi ne kadar monotonlaştırdığının göstergesi çok yazık digital üretimdeki gereksiz en kötü basamaktan iyi bir olay gibi bahsediyoruz
    Cevapla
  • fairtru 1 yıl önce Şikayet Et
    klavye fare ekran kıran gençlik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!