Apple Çin'e alternatif arıyor! iPhone üretimleri Hindistan'a kayabilir

Apple'ın iPhone üretiminin merkezi Çin. Ancak iddialara göre Apple, tedarik zinciri üzerindeki jeopolitik etkilerden dolayı Çin ile eş zamanlı olarak iPhone üretimini Hindistan'da da sürdürmeyi planlıyor. Bu Apple için bir ilk olacak.

Apple Çin'e alternatif arıyor! iPhone üretimleri Hindistan'a kayabilir
Apple Çin'e alternatif arıyor! iPhone üretimleri Hindistan'a kayabilir
GİRİŞ 06.08.2022 09:48 GÜNCELLEME 06.08.2022 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple'ın kilit ortağı Foxconn, Brezilya ve Hindistan gibi Çin dışında dünyanın birkaç yerinde iPhone üretim hatlarına sahip. Bununla birlikte, iPhone sevkiyatlarında Çin'in önemli bir merkez olmaya devam ediyor. Ancak Apple, iddialara tarihinde ilk kez Hindistan ve Çin'de eş zamanlı olarak iPhone üretimine başlayacak.

iPhone 14 modellerinden en az birinin Çin ile aynı anda Hindistan'da üretileceğini iddiası Apple ile ilgili sızıntıları doğru çıkan Ming-Chi Kuo'dan geliyor. Eğer iddia doğru çıkarsa ilk kez yeni nesil iPhone üretimi Çin ile aynı anda başka bir ülkede başlamış olacak.

Çin ile ABD arasındaki gerilimler ve Çin'in tedarik zinciri üzerindeki jeopolitik etkileri Apple'ın bu kararı almasında etkili olduğu tahmin ediliyor.

APPLE ÇİN'E ALTERNATİF ARIYOR

Apple, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı tartışmalı ziyaretin ardından Çin hükümetinin ABD'ye karşı olası bir "intikamı" konusunda tedarikçilerini uyardı. 

Pelosi, Apple'ın yonga üreticisi TSMC ve Tayvanlı montajcı Pegatron gibi bazı tedarikçileriyle görüşmeler yaptı. O zamandan beri, Çin'in bu şirketlerden sevkiyatları engellediğine dair raporlar var.

Aynı zamanda, iPhone 14 serisinin üretiminde bazı küçük kalite sorunları nedeniyle gecikmeler yaşanıyor. Apple, Hindistan'da ve potansiyel olarak Brezilya'da da iPhone üretimini artırarak Çin'e olan bağımlılığını yavaş yavaş azaltmayı planlıyor.

Ancak tüm bu aksiliklere rağmen analistler hâlâ Apple'ın yeni iPhone'un Eylül ayında tanıtılacağına inanıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • afacan 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de hepsi biz yapiyoruz bizim mal der idi biz de mallar da usa mali usa yapiyor der biz bir sey yaptik mi yerli degil der idi mallar bak usa yapilan nerde ise her sey cin de yapilir rusya yada baska ulke sonra ustune usa yazarsin biz de ise køpekler bu tam yerli degil yapma der
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek