Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu'da incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu'da incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu'da incelemelerde bulundu
GİRİŞ 10.08.2022 09:02 GÜNCELLEME 10.08.2022 09:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni'ne katılan Erdoğan, daha sonra helikopterle, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu NGS'ye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına kapalı gerçekleşen ziyarette incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

ERDOĞAN, “BÖYLE BİR ŞEYİ KABUL ETMEDİM” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus şirketi ROSATOM’ın yarı yarıya ortak olduğu Türk şirketi IC İçtaş'taki çalışmalarını durdurmasına yönelik soruya ilişkin şunları söyledi:

Tabii böyle bir konuyu görüşmemek olamaz. Görüştük. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ülkemizin enerji stratejisi içinde ayrı bir öneme sahip. Akkuyu’nun ilk reaktörünü 2023 yılında hizmete alma hedefimiz sürüyor. Bu hususları, Rus tarafıyla görüşmelerimizde bir kez daha ele aldık. ‘25 bin kişi şu anda çalışmıyor. Burası kapatıldı’ gibi ifadeler söyleniyor. Böyle bir şeyi ben de kabul etmedim, Rus tarafı da kabul etmiyor. Çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki hafta Mersin Taşucu’nda Abdülhamit Han sondaj gemimizi uğurlamaya gittiğimde aynı gün oradan Akkuyu’ya geçeceğim. Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım, söyleyeceğim. Ona göre de yol haritamızı belirleyelim diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep Rus çalışan getirtiliyor bizim ülkeden olmalı Taşucu felaket Rus kaynıyor Ruslara daha fazla maaş verilşyor çalışanlar yüzde 95 Türk olmalı bir de yabancıya ev arsa satışı yapılmamalı tüm kıyılarda
    Cevapla
  • cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    emir büyük yerden yerden isterse incelemesin
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman durduran kim
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuda komik olma, durma yok
    Cevapla
  • Tytt 1 yıl önce Şikayet Et
    Sence burhan chp olmasın
    Cevapla
  • Ekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    Akkuyu da işler karışık Ruslar bize kazık atmaya hazırlanıyor. Uyanık ve diri olalım oyuna gelmeyelim. Yoksa Ruslar bizi oraya sokmaz. Ruslar bizi kandırdı demeden önce önlemimizi alalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...