Türkiye’nin bilişim şirketleri Dubai’den dünyaya açılacak

Teknoloji ihracatının arttırılması amacıyla hayata geçirilen ‘Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve e-Turquality’ programlarıyla, yerli bilişim şirketleri desteklenerek dünya pazarına açılacak.

Türkiye’nin bilişim şirketleri Dubai’den dünyaya açılacak
Türkiye’nin bilişim şirketleri Dubai’den dünyaya açılacak
GİRİŞ 29.08.2022 10:51 GÜNCELLEME 29.08.2022 10:51

Ticaret Bakanlığı tarafından bilişim sektörünün uluslararasılaşmasına yönelik sunulan, e-Turquality çerçevesinde olan ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla onaylanan programda, yerli bilişim şirketlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Teknoloji Pazarlama Ofisi (UTPO) ile hayata geçirilecek olan programla, dünyanın çeşitli bölgelerine uluslararası teknoloji pazarlama ofisleri açılacak. Programın ilk durağı olan, iş ve finans dünyasının buluştuğu aynı zamanda uluslararası dev şirketlere ev sahipliği yapan Dubai’de, Türkiye uluslararası teknoloji ofisinin kuruluş çalışmalarında son aşamaya gelindi. Kısa zamanda hayata geçecek olan programda amaç, bilişim şirketlerinin global pazarda rekabetçi bir seviyeye gelmeleri ve ihracat yapabilecekleri güce ulaşmaları.

MALİYETİN YÜZDE 75’İ DEVLET DESTEĞİ ÇERÇEVESİNDE

Teknoloji ihracatının arttırılmasının hedef edinildiği proje ile şirketlerin 12 milyon TL’ye kadar yaptığı satış, pazarlama ve tanıtım tutundurma faaliyetlerine yüzde 75 oranında devlet desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden 3 ana başlıkta, 44 destek kaleminden oluşan teşvik programının; birinci aşaması ihracat hazırlık ve kurumsal kapasite oluşturma, ikinci aşaması yurtdışına yönelik pazarlama ve pazarda tutundurma, üçüncü aşaması ise e-Turquality.

İlk aşamada şirket kurulumu konusunda destek alacak olan şirketlerin sonrasında, satış-pazarlama, devlet teşvik ve programlarından yararlanmaları sağlanacak. Şirket ve kurumların uluslararası ihracata hazırlanması ve rekabetçi pazarda yerini alacak gücü elde etmeleri amacıyla sunulan bu imkanlarla bilişim şirketleri, yurtdışında ürün ve hizmetlerini büyütme fırsatı yakalayacak.

GLOBALLEŞMEYE İSTEKLİ ŞİRKETLER DESTEKLENECEK

Türkiye’de teknoloji alanında çalışmalar yapan ve global pazara açılmaya istekli olan bilişim firmaları teşviklerden yararlanabilecek. Teknoloji ihracatının amaç edinildiği programda; e-spor’dan, finansal yazılımlara, blockchain teknolojisinden, yapay zekaya ve bulut hizmetlerinden, yeşil dönüşüme kadar birçok alan bulunuyor.

KAYNAK: İHA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor