Vestel'den yurt dışında yeni ortaklık! Televizyonlarda TiVo işletim sistemi kullanılacak

Xperi, akıllı televizyonlar için TiVo işletim sistemini piyasaya sürdü. Şirket yeni işletim sistemi için ilk olarak Vestel ile ortaklık kurdu.

Vestel'den yurt dışında yeni ortaklık! Televizyonlarda TiVo işletim sistemi kullanılacak
Vestel'den yurt dışında yeni ortaklık! Televizyonlarda TiVo işletim sistemi kullanılacak
GİRİŞ 31.08.2022 17:42 GÜNCELLEME 31.08.2022 17:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Akıllı televizyon pazarında artık yeni bir alternatif bulunuyor. Xperi firmasının akıllı televizyonlar için geliştirdiği TiVo isimli işletim sistemi Google TV, LG webOS ve Samsung Tizen'e güçlü bir rakip olma amacıyla piyasaya sürülecek. TiVo işletim sistemini televizyonlarında ilk kullanacak şirket ise Vestel oldu.

Xperi'nin CEO'su Jon Kirchner Vestel ile ortaklığıyla ilgili, “Bugün, dünya çapında yaklaşık 30 milyon hane diğer ortaklar aracılığıyla TiVo tarafından desteklenmektedir. Akıllı TV'ler için işletim sistemimiz ve medya platformumuz olan TiVo OS için ilk akıllı TV ortaklığımızı imzalamaktan ve lider bir bağımsız televizyon işletim sistemi tedarikçisi olma hedefimize yönelik ilerlemeden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Vestel CEO'su Turan Erdoğan ise, “Vestel, 'perakendeci' olma misyonuyla uyumlu olarak, müşterilerine  geniş bir yelpazede televizyon işletim sistemleri sunuyor. TiVo ve ana şirketi Xperi, hem harika müşteri deneyimlerini geliştirmek hem de eğlence ekosistemleri yaratmak konusunda uzun bir geçmişe sahip. TiVo, tüketicilerin sevdikleri içeriği bulmasını, izlemesini ve keyfini çıkarmasını kolaylaştırma konusunda kendini kanıtladı. Tüketicilere istedikleri deneyimi sunmak için Avrupa odaklı TiVo OS ile desteklenen Vestel Smart TV sunmak için ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Yeni isimli işletim sistemiyle ilgili teknik detaylar henüz paylaşılmadı. 

TiVo işletim sistemine sahip Vestel televizyonlar Türkiye ve Avrupa'da 2023 yılında satışa sunulacak. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • aga 1 yıl önce Şikayet Et
    iptv darbe icin her ulke kendi kanal olan sistem yapsa bosuna paralar pkk terøre akmaz bu iptv yapanlar yada satanlar terør bagi var tv de cok gec kaldilar cok sistem de tv artik pc gibi de herkes sistemi tam koymiyor yada az az bu cok marka zarar veriyor adam bir aliyor yukleme izini yok sorunlu bir daha almam diyor ayni samsung gibi kendi dandik sistemi zorla kullansin diyor istedigim seyi yukleme yok ise gider tv kutusu alirim tv baglarim bosuna dunyanin parasini vereyim bir tv
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu