Amazon Alexa'ya Türkçe dil desteği ekleniyor

Yurt dışında oldukça popüler olan Amazon'un sesli asistanı Alexa, yakında Türkçe dil desteğine kavuşacak. Amazon Türkçe için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Amazon Alexa'ya Türkçe dil desteği ekleniyor
Amazon Alexa'ya Türkçe dil desteği ekleniyor
GİRİŞ 12.09.2022 17:30 GÜNCELLEME 12.09.2022 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amazon Alexa, Apple Siri ve Google Assistant karşısında çok güçlü bir rakip olmasına rağmen Türkçe dil desteği olmadığı için ülkemizde pek fazla kullanılmıyor.

Amazon tarafından geliştirilen dijital asistan, bugün Türkiye'deki kullanıcılarını yakından ilgilendirecek bir konuyla gündeme geldi.

Amazon Alexa yakında ölen kişinin dahi sesini taklit edebilecekAmazon Alexa yakında ölen kişinin dahi sesini taklit edebilecek

Amazon, Alexa’nın Türkiye merkezli kullanımını geliştirmek adına test kullanıcısı aramaya başladı. Firma bunun için belirli kişilere e-posta ile davetiye göndermeye başladı.

"Amazon Alexa'nın geleceğini Türkiye'de şekillendirebilirsiniz" başlığıyla gönderilen e-postalarda şu ifadelere yer veriliyor:


"Merhaba,

Amazon sizi Alexa'nın geleceğini şekillendirmede özel bir rol oynamaya davet ediyor!

Bir dizi Alexa özelliğini keşfetmekle ilgilenecek ve ekranlı Echo cihazları hakkında bize geri bildirimde bulunacak kişileri arıyoruz. Türkiye'deki müşterilere sunduğumuz deneyimi iyileştirmeye yardımcı olmak için girdilerinizi ve Alexa ile olan etkileşimlerinizi kullanacağız.

Alexa Preview'a katılmak ister misiniz? Bu kolay. Bu e-postayı aldıktan sonraki 7 gün içinde aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ilginizi onaylamanız yeterlidir. Katılmayı seçerseniz, önümüzdeki haftalarda sonraki adımlarla bilgilendirileceksiniz."

Amazon’un bu -postasının ardından Alexa’yı içeren akıllı hoparlör olan “Echo” adındaki ürünlerini resmi olarak Türkiye’ye getirmesi olası görünüyor.

Amazon henüz Türkçe dil desteğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılığıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Mete Korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmaladınız adamlar nasıl hitap etmek istiyorsa öyle hitap etsin sizde ozaman ülkelerin orjinal ismiyle hitap edin
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet boş beleş işlerle uğraşıyor. Turkey değil, Türkiye gibi mesela. Hamaset yerine biraz da teknoloji üretmekle meşgul olsa, böyle gevezeliklere vakit bulmaz.
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey amazon Turkey yok artık. Türkiye diyeceksiniz.
    Cevapla
  • uaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkey değil Türkiye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!