Amazon Avrupa'da elektrikli kamyon filosunu genişletme kararı aldı

E-ticaret devi Amazon, 2025 yılına kadar Avrupa'da en az 10 bin adet elektrikli dağıtım kamyonu bulundurmayı ve mikro mobilite merkezleri ağını ikiye katlamayı planlıyor.

Amazon Avrupa'da elektrikli kamyon filosunu genişletme kararı aldı
Amazon Avrupa'da elektrikli kamyon filosunu genişletme kararı aldı
GİRİŞ 10.10.2022 15:38 GÜNCELLEME 10.10.2022 15:38

Amazoun'un CEO'su Andy Jassy bugün yaptığı açıklamada "Binlerce elektrikli kamyonet, tır ve bisiklet kullanmak, geleneksel fosil yakıtlardan uzaklaşmamıza yardımcı olacak" diyerek bu iş için 1 milyar euroluk bütçe ayrıldığını açıkladı.

Bir milyar euro (970 milyon dolar) yatırımın bir parçası olarak şirket, paketlerin e-bisikletlerle ve yürüyerek teslim edilmesini kolaylaştıran 20 güçlü yerel mikro mobilite merkezi ağını ikiye katlamayı ve şarj noktaları ağı geliştirmeyi planlıyor. Amazon ayrıca elektrikli tır filosunu 1.500'e çıkarmak istiyor.

AMAZON ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ŞARJ AĞI KURACAK

Amazon, Avrupa genelinde yüzlerce özel hızlı şarj cihazına yatırım yapmanın, araçlarının yaklaşık iki saat içinde şarj olmasına yardımcı olacağını söyledi. 

CEO, tüm bunların şirketin 2040 yılına kadar net sıfır olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi. 

Elektrikli dağıtım araçlarına yatırım yapan şirket yalnızca Amazon değil. Cuma günü Pepsi, Tesla'nın uzun zamandır beklenen tırı Semi'nin aralık ayından itibaren yollarda olacağını söyledi.

Menzili 800 KM! Tesla’nın tam elektrikli TIR’ı aralıkta yollardaMenzili 800 KM! Tesla’nın tam elektrikli TIR’ı aralıkta yollarda

KAYNAK: BUSİNESS INSİDER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"