TOKİ kura çekimi tarihi belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ucuz konut projelerinde başvurular sürmeye devam ederken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kura çekiminin ne zaman yapılacağıyla ilgili tarih verdi.

GİRİŞ 14.10.2022 12:16 GÜNCELLEME 14.10.2022 12:16
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Eylül ayında başlayan TOKİ sosyal konut başvurularına, ucuz konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi başvurdu. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte ise kura çekiminin hangi tarihlerde yapılacağı merakla sorgulanıyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve kura çekimi için tarih verdi. 

TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Türkiye tarihinin en büyük konut projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Ömer Bulut, dev konut projesinde kura çekimlerinin 31 Ekim itibarıyla başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleşeceğini duyurdu. Bulut, kura çekimi sonrası başvuru bedellerinin de iade edileceğini söyledi.

Buna göre; TOKİ sosyal konut kura çekimi Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ sosyal konut başvurularının başlamasıyla birlikte, ucuz konut imkanından faydalanmak isteyen birçok kişi başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sosyal konut başvuru detayları belli olmuştu.

Buna göre; Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek.

e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

Kura çekimi başvuru bedelleri, Kasım ayında yapılacak kura çekimi sonrasında vatandaşlara geri iade edilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Vatandaş. 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Toki acil bir şekilde soru cevap şeklinde kılavuz hazırlanmalı ve yayımlamalı bir çok soru hala cevaplamış değil bu da kafa karıştırıyor ve dedikodu fitne gibi şeylerin önünü açıyor.... LÜTFEN ACİL NET BİR ŞEKİLDE KAVUZ HAZIRLAYIN VE HALKA SUNUN....
    Cevapla
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    arsaya başvuracağımda arsa çıkarsa ev yapma şartı varmı yada yatırımlık olarak durmasında sıkıntı yapıyomular bilgisi olan varmı
    Cevapla
  • medetres 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl süre var ya kendiniz yaparsınız,yada mütehahite verebilirsiniz.
    Cevapla
  • Kafkas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanın kendi açıkladı taksitler sözleşme imzalanmasına mütakiben başlayacak ev teslimatı sonrasında değil eskiden öyleydi şimdi hemen ödemeye başlanacak.
    Cevapla
  • Eko 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok artik yandik desene
    Cevapla
  • Mağduruzzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman belirtiyoruz bu yarım bırakılan tokiler ne zaman başlayacak ne zaman bitecek 2019 da başladılar yarım kaldı öyle 2023 geldi hala olduğu gibi duruyor ben asgari ücretle hem kira veriyorum hem aile geç indiriyorum biran önce yapılmalı ev sahibi kazanmasın yeter artık ev sahibi ile artık birbirimize gireceğiz birde niye memur MAAŞINA endeksli asgari ücrete göre yapılsın sözde dar gelirliler için yapılmıyor mu ödediğimiz peşinat artık önemsiz oldu oradan buradan borçlandı iki katı oldu para
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede
    Cevapla
  • miraç 1 yıl önce Şikayet Et
    neresi hocam
    Cevapla
  • dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    memur maaş zamlı artırmasın. yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek