Akıllara zarar 'Togg' fırsatçılığı: O adres için 1 milyon TL istiyorlar!

Togg'un fabrika açılışı dünyada büyük yankı uyandırırken girişimciler hızlı davranarak yerli araç daha piyasaya çıkmadan bu işi ticarete döktü. Toggotoparcaci.com adresi için bile 1 milyon TL değer biçildi.

GİRİŞ 01.11.2022 07:33 GÜNCELLEME 01.11.2022 09:30
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük projelerinden Togg, yollara çıkmadan kendi pazarını oluşturmaya başladı. 2023’ün Mart ayında ilk satışı gerçekleşecek olan Togg için çeşitli girişimlerin yapıldığı görüldü. Togg baskılı tişörtler, Togg logolu araba anahtarlıkları, Togg amblemli saatler e-Ticaret sitelerinde şimdiden satışa çıktı.

'TOGGOTOPARCACİ.COM' İÇİN 1 MİLYON TL İSTENİYOR

Geleceğe yatırım yapmak isteyen bazı girişimciler ise Togg uzantılı internet adreslerinin telif haklarını almaya başladı. Toggotoparcaci.com, Toggkariyer.com, İkincieltogg.com gibi sitelerin isim haklarını alanlar 50 bin lira ile 1 milyon TL arasında değişen fiyatlarla satışa koydu. 

Togg’un hayalini kuranlar; kendi arabalarını ve evlerini ‘TOGG almak için satışa çıkardım’ başlıklarıyla ilan vermeye başladı. Yalnızca araba ve konut değil ilginç ilanlar da dikkat çekti. Mesela TOGG almak için bisikletini, telefonunu hatta, dükkân tabelasını bile satışa çıkaranlar olduğu görüldü.

SİTEYE 1 MİLYON TL İSTEYEN VAR

Togg ile ilgili host ve domain alan girişimciler ilerde bu siteleri aktif olarak kullanarak para kazanmayı planlıyor. Mesela Toggsarj.com adresini alan kişi, Togg’un hangi noktalarda şarj istasyonu olduğunu ve gelecek olan şarj istasyonlarının lokasyonlarını paylaşmayı düşünebilir. Ya da toggikinciel.com sitesini alan kişi, ileride ikinci el TOGG satışlarını bu site üzerinden yapabilir. Ya da bu siteleri, Togg veya bu işi büyütmek   yatırımcılara satabilirler.

TELİF HAKKI DOĞUYOR

Dünya markalarının çoğu, kendi isimlerini kullanarak çeşitli ürün satışı yapıyor. Mesela Mercedes markalı kıyafetler, Ferrari markalı saatler, BMW markalı ayakkabılar gibi. Togg’un da piyasada ve dünyada tanınması sonrası ilerleyen süreçte bu tür bir adım atılabilir.

Ancak bazıları bu konuda erken davranarak internette bu ürünleri satışını yapmaya başladı. Mesela Togg baskılı tişörtler, Togg logolu anahtarlıklar ve saatler bugün internet üzerinden satılıyor. İşin telif boyutu ise başla bir konu. Şayet Togg logo ve isim hakları ile ilgili bu kişilere dava açarsa büyük cezalar ve tazminatlar kazanması mümkün.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu domainlerin devlet ile yada araç satışı ile bi ilgisi yok ki. İleride oluşacak yedek parça sektörleri için ön görülmüş isimler honda bmw wv gibi araçlarında yedek parçası için buna benzer siteler var ön görüpte şimdiden alınmış sadece. Alan adı nedir ne amaçla kullanılır hiçbir fikri yok burada idam istiyor, fırsatçı diyor vatan haini ilan ediyor. Cahillikten başka birşey değil.
    Cevapla
  • Yakuphann 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain ve hırsız milletimiz cok
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Solcu olarak soyluyorum bunlari yapanlarin ciddi bi karsilik almasi lazim bence
    Cevapla
  • Tarafsız yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız togg un ismi bi değişirse lapa otururlar:)
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş sahtekarlık dedinmi bizim türk milletinin eline kimse su dökemez
    Cevapla
  • Ter 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede sadece türkler degil ateistler ermeniler süryaniler kürtler yahudiler var öz türk toplasan 20 milyondur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu