Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati açıkladı

Bakan Nureddin Nebati, "Geçen yıl kiracıları rahatlatmak için konutlarda yüzde 25 sınırı getirdik. Temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti, 1 yıllıktı" dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati açıkladı
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati açıkladı
GİRİŞ 11.01.2023 12:31 GÜNCELLEME 11.01.2023 12:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Nebati şu açıklamalarda bulundu:

"Olağanüstü dönemlerdeki şartlarla ilgili aldığınız kararları olağan dönemlerde yapmayacaksınız. Geçen yıl kiracılarımızı rahatlatmak için konutlarda yüzde 25'lik sınır getirmiştik, temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti, 1 yıllıktı.

Burada konut fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi bulunan vatandaşların kira veriyormuş gibi ev sahibi olmasını sağlıyoruz. Buna ek olarak bankaların konut kullanımında ortaya koymuş olduğu sert duruşu bu kampanyalar dışında konut edinimi sağlayacak imkanları gevşeteceğiz. Önümüzdeki süreçte konut sahipliği daha da kolaylaşmış olacak."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her iki tarafta da kim arsız vicdansız o kazanıyor. Kiracı ev sahibi değil. Huysuz ve insanlıkla alakası olmayan kazanıyor.
    Cevapla
  • Zam zam 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla garibani dusunen yok kiralar yuzde ücyüz arrti neyin yuzde yirmi besi bunu ne goren nede duyan var yazik yazik millete olmayana garibana yazik ne yin zammini istiyor bu ev sahibleri ev ekmeknasmi istiyor bu ac gozlulukten baska bisey degil bu dunyanin bide obur tarafi var haram olsun fazladan alinan paralar yeter artik be bu kadarda olmaz
    Cevapla
  • Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim nasil olduda 750 tl lik ev lerin kirasi 3500 4000 tl ye cikti insanlar sizin soylediginiz yuzde yirmi beslik zammi uygulamiyorlar bile kiraciyi evden cikarip 4000 tl ye kiraya veriyorlar siz bunlari bi arastirin bence. Asgari ucretle calisan bir insan bu kirayi nasil vericek bunlari dusunuyornusunuz acaba sadece kiraylada kalmiyor yeme icme borclar okuyan cocuk 3 tane var ne yapmamizi bekliyorsunuz bu maasla dalga mi geciyorsunuz. Kimse sizden birsey istemiyor 750 tlik evler gerl dusurulsun o fiyatlara zam istemiyoruz zaten verilen zamlar hic bi ise yaramiyor
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralama %25 zam kanuna uyan devletin yanında olan bizleri üzdü. Kirada evim var ve çocuk okutuyorum. Zam zamanı kiracıyı aradım. Kanun var dedi 1250 olan kara 1550 oldu. Şimdi aynı binada 5.kat 3500 6.kat 1550 bu doğrumu . Kiracıya ülkenin gerçekleri var falan deyince mahkemeye git diyor. Yalan konuşup oglum evlenecek çık mı diyelim anlamadım.
    Cevapla
  • iiiiiiiiiiiiiiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    emekli bir insan nasıl olacaksa geçirecek maaşa kiraya çarşı pazardaki gibi artışı oluyor bu açık nerden karşılanacak sizce sayın bakan bu size oy kayıp ettirir bu yanlış birşey ben şahsen bunu hakaret olarak algılıyorum piyasada olan artış niye kiraya emekli maaşına yansımıyor aradaki farkı vercekmisinizki böyle yapıyorsunuz.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Apple yeni cihazlarını tanıttı! Sürpriz indirim kararı: Giriş seviyesi 15 bin 999'a düştü
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama