Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u kimsenin insafına bırakamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu açılışında konuştu. Erdoğan, "Ülkenin ortak değeri olan İstanbul'u, kimsenin insafına bırakamayız" dedi. Erdoğan, metronun bir ay ücretsiz olacağını açıkladı.

GİRİŞ 22.01.2023 14:36 GÜNCELLEME 22.01.2023 16:34
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu açılışında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek.

Metro hattımızı söz verdiğimiz şekilde İstanbul'un hizmetine bir an önce sunabilmek için aynı anda 10 tünel delme makinesi birden kullandık​.

İstanbul'da 10 ayrı sürücüsüz metro hattı bulunuyor. Gerçi ülkemizde siyaset yapan birilerinin ne İstanbul'dan ne İstanbul'un sahip olduğu altyapıdan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberleri var. Kağıthane'ye kağıt tepe diyenlerden, Paris'i bildikleri kadar İstanbul'u bilmeyenlerden de fazla bir şey beklemiyoruz. Bunlar Türkiye'yi de İstanbul'u da tanımıyorlar. Kendi ülkelerinde adeta yabancı turist gibi yaşıyorlar. Ama onların cehaleti hakikatleri ortadan kaldırmıyor. Onların trajikomik halleri bizi asla rehavete sevk etmiyor. Biz onlara rağmen İstanbul'un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.

Fatih'in emaneti bu mübarek şehre mahcup olmaktansa gerekiyorsa can vermeyi tercih ederiz.

İstanbul, Türkiye'nin en kıymetli hazinesi, en bereketli kaynağı, en dinamik şehridir. Ülkenin ortak değeri olan bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için hükümetlerimiz döneminde önemli projelerimizin merkezine hep İstanbul'u yerleştirdik. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan tarıma bütün bu adımları kararlılıkla attık. İstanbul'u Türkiye yüzyılına hazırlayacak yatırımlar yaptık. Şehrin, çok eskilere dayanan yapısal sorunlarına önümüze çıkardıkları sorunları birer birer aşarak yolumuza devam ettik.

(Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'nun metro açılışındaki konuşması) Bir tanesi, 'Aa bunda sürücü yok mu' diyor. Biz zaten 10 adet sürücüsüz metro adımını attık ama bunların haberi yok. Ne diyor birisi de? 'Aa bunları galiba Paris'te yapmışlar' diyor. İstanbul'la Paris'in mukayesesini yapıyor. Paris'te metroda damdan sular akıyor. Bizimkiler pırıl pırıl, tertemiz. Haberleri yok.

Bay Kemal, 'Bize bir kuruşsuz yaptığınız bu yatırımları anlatın' diyor. Yahu neyi anlatacağız? Kamu özel işbirliği yatırımıdır bunlar. Milli bütçeden bir kuruş vermeden biz bu yatırımları yaptık. Yapıyoruz, yapacağız.

"KANAL İSTANBUL'U HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

CHP demek çöp demektir. Çöp, çukur, çamur. Ümraniye'de çöplükteki patlamada 39 vatandaşımız ölmüştü. Hala bu CHP konuşuyor. Her ne yaptıysak İstanbul'u çirkin binalara ve yetersiz altyapıya mahkum etmek isteyenlere rağmen yaptık. Kanal İstanbul'u da inşallah bu şekilde hayata geçireceğiz.

Menderes'in 1950'de 'Yeter söz milletin' diyerek başlattığı demokrasi devriminin tarihimizde ayrı bir yeri vardır.

BİR AY ÜCRETSİZ

Metro bir ay boyunca ücretsiz kullanılacak."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • Salih Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu n'a Akşenere imamogluna sormak lazım trenin kapıları nasıl açılıyor acaba? Yürüyen merdivene çıkmayı öğrendimi acaba?
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip Erdoğan gibi bir lider dünya da yok. Bir tek bizde var. Bunun kıymetini iyi bilelim. 20 sene öncesinde bu memlekette sadece heykel açılısı yapiliyordu. Suanda Reis'in yaptihi acilislari takip ederken bile başımız dönüyor. Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin. Başımizdan eksik etmesin. Akparti ilk kuruldugunda askerdim ve askeri gazino da sevinç çığlıkları atmıştım. Hic bir zaman verdigim oylarımda pisman olmadım. Sonuna kadar helal olsun..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Küçükçekmece metro istasyonu da açsanız İBB kalırsa bu bitmez
    Cevapla
  • 34 43 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu metroyu devletmi yapıyo belediyemi
    Cevapla
  • Onur güncü 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tabiki ibb neyi yaptiki bunuda yapsin
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bedava yapma nankörler gene bildiğini okuyacak çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!