Nicolas Maduro: Türk halkı bilmeli ki Erdoğan'ı çok seviyoruz, o koca yürekli birisi!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ülkemizin büyük bir kardeşi olarak görüyoruz. Türk halkı bilmeli ki Erdoğan'ı çok seviyoruz çünkü o iyiliksever ve koca yüreklidir." dedi.

Nicolas Maduro: Türk halkı bilmeli ki Erdoğan'ı çok seviyoruz, o koca yürekli birisi!
Nicolas Maduro: Türk halkı bilmeli ki Erdoğan'ı çok seviyoruz, o koca yürekli birisi!
GİRİŞ 25.01.2023 09:25 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:25
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türk heyetini Miraflores Sarayı'nda kabul eden Maduro, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti'nin Uluslararası Üretken Yatırım Merkezi (CIIP) arasında mutabakat zaptı imzalanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Maduro, "Bakan Muş ile harika bir toplantı gerçekleştirdik, burada ticari alışverişin büyük hedeflerini onayladık ve yatırımların entegrasyonunda ilerleme ile ülkelerimizin verimli ekonomik kalkınmasını teyit ettik." dedi.

İki ülke arasındaki ticari hedeflere değinen Maduro, "Venezuela ve Türkiye ekonomik ilişkilerini gelecekte refah, zenginlik, karşılıklı fayda bekliyor. Şimdiye kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak, ileri doğru gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Hava Yolları'nın (THY) iki ülke arasındaki önemine vurgu yapan Maduro, "Türkiye'nin büyümesini her zaman memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdiden haftada 7 uçuşumuz var ve bu artarak sürecek, çünkü Türkiye sadece Karakas'ı birleştirmiyor aynı zamanda İstanbul, Güney Amerika ve tüm bölgeleri birleştiriyor." diye konuştu.

"ERDOĞAN İYİLİKSEVER VE KOCA YÜREKLİDİR"

Maduro, iki ülke arasındaki dostluğu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ülkemizin büyük bir kardeşi olarak görüyoruz, Türk halkı bilmeli ki Erdoğan'ı çok seviyoruz çünkü o iyiliksever ve koca yüreklidir. Erdoğan en zor yıllarımızda, yaşadığımız en kötü koşullarda her zaman Venezuela'nın yanında oldu. Ülkemize sevgisini ve şefkat elini uzattı. Türk halkına ve Erdoğan'a selam olsun."

Venezuela'nın ekonomik büyümede yeni bir aşamaya geldiğini dile getiren Maduro, petrol dışındaki diğer alanlarda da güçlü ilerlemeler kat ettiklerini anlattı.

Maduro, ülkesinin Latin Amerika ve Karayip ülkeleri içinde en yüksek ekonomik büyümeyi yakaladığını anımsatarak, "Özellikle petrol dışı bir büyümeyle bu önemli başarıyı yakaladık. Doğru yolda ilerlemek için etkili tedbirler almak lazım." dedi.

Ülkesine yatırım çağrısı yapan Maduro, "Venezuela doğal kaynakları zengin bir ülkedir. Altın, demir, çelik, alüminyum, elmas madenciliği gibi ekonominin tüm sektörlerinde karşılıklı güven içinde yatırımlara açığız." şeklinde konuştu.

"VENEZUELA'YA YAPTIĞINIZ YATIRIMLAR İÇİN MİNNETTARIM"

Maduro, iki ülke arasındaki kardeşliğin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, burada her zaman kardeşliği bulacaksınız, Venezuela'ya yaptığınız yatırımlar için minnettarım. Tanrı Türkiye'yi korusun, Tanrı Venezuela'yı korusun, çok teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanını selamlıyorum, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını sevgiyle selamlıyorum."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 130
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'a düşmanlık edenler haset kıskançlığından düşmanlık ediyor..Koca yürekli olmak onlara ağır gelir o nedenle Erdoğan gitsinki onların küçüklüğü dikkat çekmesin...Kul olmak insan olmak her yiğidin harcı değil nasip meselesi..Maduro Osmanlı hayranı bilemeyiz belkide kalbinde iman saklıyor
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Içimizde ki vatan hainleri duyun
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki gavurun da mert delikanlı koca yureklileri çıkıyormuş ALLAH hidayet nasip etsin
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca gülesim geldi elin gavurları binlerce km uzaktan reisin kıymetini biliyorlar bizim içimizde de nerdeyse adamı vatan hainliği ile suçlayacak lar Ya RAB sen içimizdeki cahillere hidayet,akıl şuur ver
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    40 Bin yıl önce Bering Boğazını geçen , Altay - Tuva - Yakut akrabası , Şaman inancında olan Amerika Yerlilerini unutmamalıyız . Venezuela , Latin Amerika Halkları ve Türkistan Birliği arasında küresel dostluk işbirliği geliştirmeliyiz . Onlar İspanyol ve Portekizlilerden ziyade , Türklere yakınlardır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto