Ev sahipleriyle görüştü, depremzedeler için 100 ev hazırlandı

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, ev sahiplerinden izin aldıkları 100 evde depremzedelerin konaklamasını sağlayacaklarını söyledi.

Ev sahipleriyle görüştü, depremzedeler için 100 ev hazırlandı
Ev sahipleriyle görüştü, depremzedeler için 100 ev hazırlandı
GİRİŞ 11.02.2023 09:48 GÜNCELLEME 11.02.2023 11:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kocaeli Emlakçılar Odası, depremzedeler için ev seferberliği başlattı. Birden fazla boş gayrimenkulü olan kişilere ulaşan emlakçılar, depremzedelerin konaklamasına uygun olan evleri belirledi. Ev sahiplerinden izin alan emlakçılar, yaklaşık 400 kişinin konaklayabileceği 100 evin listesini Kocaeli Valiliği'ne bildirdi. Belirlenen adreslere valilik tarafından belirlenecek depremzedeler yerleştirilecek.

17 Ağustos depreminde aynı şeyleri yaşadıklarını belirten Alpay Hacıoğlu, "Onları en iyi anlayan bizleriz. Bizlerin yaralarına geçmişte diğer vatandaşlarımız sardığı gibi, bugün de sıra bizde. Elimizden geldiği kadar bireysel desteğimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şu anda 10 ilimizdeki en önemli ihtiyaç barınma sıkıntısı. Şu an enkaz altından da sevindirici haberler geliyor. Fakat işini, dükkanını, evini, her şeyini kaybetmiş insanlar var. Psikolojik olarak yakın illere gelip barınma ihtiyaçları oluyor” dedi.

Emlak sahipleriyle görüştüklerini söyleyen Hacıoğlu, “Biz Kocaeli Emlakçılar Odası olarak bütün meslektaşlarımıza bir çağrıda bulunduk. Bütün meslektaşlarımız aracılığı ile ikinci ya da üçüncü gayrimenkulü olan, durumu iyi olan vatandaşlarımıza çağrı yaptık. Bir liste oluşturarak Kocaeli Valiliği’ne bildirdik. Biz gayrimenkulü olan kişileri listeye alıyoruz. Kocaeli’nin her ilçesinde yerler var. İzmit’te bir kişi, vakıf binasını bu işe ayırdı. Burada 600 metrekarelik alanda 60 kişinin kalabileceği şekilde her şey hazır. Buraların listelerini tamamen hazırladık. Bunları Kocaeli Valiliği tarafından onaylanacak ihtiyaç sahibi ailelere kira, ücret hiçbir şey olmadan vereceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un batısında şarköye kadar yazlıklar bomboş. mülk sahipleri ile devletin ilgili kurumları görüşebilir. benzer durum ayvalıktan Fethiye kadar olan alandada geçerli. yazlıklar milli servettir. boş duracağına ailelere verilebilir.
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Derdi çeken bilir .evvet şuurlu ve duygulu arkadaşlara hürmetler sunarım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!