TOKİ Başkanı bölgede yapılacak yeni konutları anlattı

Gaziantep'te yaptıkları konutlara ilişkin konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Sağlam zeminleri seçiyoruz. A sınıfından D sınıfına kadar zemin sınıfları var. Biz zemin iyileştirmesi gerekmeyecek kadar güçlü zeminleri seçiyoruz" dedi.

GİRİŞ 10.03.2023 14:29 GÜNCELLEME 10.03.2023 14:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

11 ili sarsan depremin ardından bölgede yeni inşaatların yapımına başlandı. Pek çok bina hasar alırken, hiçbir TOKİ konutunun yıkılmaması dikkat çekti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Gaziantep'te TOKİ tarafından inşa edilen binaların inşaat sahasında açıklamalarda bulundu. Bulut, "Biz tehlikeden uzaklaşmak zorundayız. En önemli unsur fay hatları. Dolayısıyla fay hatlarından uzaklaşıyoruz. Bu birinci önceliğimiz. Sağlam zeminleri seçiyoruz. A sınıfından D sınıfına kadar zemin sınıfları var. Biz zorunda kalmadıkça zemin iyileştirmesi gerekmeyecek kadar güçlü zeminleri seçiyoruz" dedi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut

Bulut'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Güneyşehir'deyiz. Burada 10 bin üzerinde konut planlandı. Bütün sosyal donatılarıyla... Faydan ne kadar uzak kalabiliyorsak o kadar iyi. Şehrin gelişme aksında olan bir yer. Buranın seçilmesinin en önemli nedeni zeminin sağlam yapısı. Tüm jeoteknik, jeolojik raporlarla biz burayı yapılaşmaya açtık. Sosyal konutlarımız zaten devam ediyor ama rezerve alanımızın bir kısmını depremzedeler için yapıyoruz. Zemin artı 4 kattan oluşuyor binalar.

Her tarafı çelikle kaplanmış bir tünel şeklinde iki parçadan oluşan bir yapısı var binalarımızın beton kalıplarının. Kalıbın çok düzgün olması, betonun düzgün çıkmasını sağlıyor. Sadece kolonlar değil, perde beton da çok kritik.

"RADYE TEMEL BİNANIN YÜKÜNÜN TEMEL İLE UYGUN OLMASINI SAĞLIYOR"

Radye temel dediğimiz temel, hiçbir taşıyıcı elemanın tek başına değil bir bütün olarak çalışmasını sağlıyor. Radye binanın yükünün temel ile uygun olması ve taşımasını sağlıyor.

Rezerv konut alanları belirlendi

"DÜZ DEMİR ARTIK ÜRETİLMİYOR"

Düz demir artık üretilmiyor, 99 öncesi binalarda bulunabiliyor düz demir. Dayanım değerleriyle alakalı fark var. Nervürlü demir ilave etki yaratıyor. C25 beton kullanıyoruz. Santralde üretip buraya getiriliyor ancak bunun bakımlarının da yapılması gerekiyor buraya geldikten sonra.

Perdenin içerisinde kolonlar var. 2018’den önce 18 santim perde betona izin veriliyordu ancak artık en az 20 cm olmak zorunda perde betonlar. Burada kolonlarla birlikte taşıyıcı perdeler de birlikte yükseliyor.

TOKİ evleri

"TEHLİKEDEN UZAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ"

Biz tehlikeden uzaklaşmak zorundayız. En önemli unsur fay hatları. Dolayısıyla fay hatlarından uzaklaşıyoruz. Bu birinci önceliğimiz. Sağlam zeminleri seçiyoruz. A sınıfından D sınıfına kadar zemin sınıfları var. Biz zorunda kalmadıkça zemin iyileştirmesi gerekmeyecek kadar güçlü zeminleri seçiyoruz.

1 YILDA NASIL YETİŞECEK DİYENLER VAR, YETİŞİR Mİ? 

1 ayda bitirelim dediğimiz zaman hepsini bitiremeyeceğimiz için burada binlerce bloktan bahsediyoruz. 1 yıl içerisinde teslim edeceğiz ama 6 aydan itibaren teslim edeceğimiz yerlerimiz olacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    İskenderunda TOKİ'nin yaptığı binalar var. Zemini iyi seçilmiş, uzaktan gördüğüm kadarıyla hiçbirine bir şey olmamış. Fakat şehrin çok dışında yüksek yerlerde bundan dolayı kimse gitmek istemiyor. İsyerine fazla uzak olmak istemiyor insanlar. TOKİ yapacağı yeni binaların yerini buna göre belirlemeli
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Tokiye güveniyoruz.Debremler Tokinin başarısını ortaya çıkardı.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun TOKİ ye inşaallah bütün müteahhitler de sizi örnek alır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremzedelerin umudu, memleketimizin geleceği için ak partiyi seçeceğiz Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu sizlere tebrik ederiz güveniyoruz iyiki varsınız bu işte dürüst olmak çok önemli ülkemize hayırlı olsun devletimiz var olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler