11 ilde 46 bin konutun temeli atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, şu an itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladığını bildirdi.

GİRİŞ 22.03.2023 15:59 GÜNCELLEME 22.03.2023 16:49
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde açıklamada bulundu. Bakan Kurum 46 bin 300 konutun temelinin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla atılacağını söyledi.

'YARIN TEMELLERİ ATIYORUZ'

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamada öne çıkanlar:

"Duldakiroğlu'nda, Elbistan'da Afşin'de temelleri atacağız. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yarın 17 bin 902 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş'ımızda atıyor olacağız.

'11 İLDE 46 BİN 300 KONUTUN YAPIM SÜRECİNİN BAŞLADIK'

Şu an itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladık.

'650 BİN KONUTUN YAPIMINI EŞ ZAMANLI OLARAK YÜRÜTECEĞİZ'

Söz verdiğimiz gibi 2-3 ay içerisinde 319 bin toplamda 11 ilimizde konutun yapımını başlatacağız. Etap etap 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde, ilçelerimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız.

'MİLLETİMİZİN BAŞINI ÖNE EĞMEYECEĞİZ'

Milletimizin başını öne eğmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha önceki afetlerde olduğu gibi Elazığ'da, Malatya'da ve İzmir'de ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları yürüteceğiz. Vatandaşlarımıza eksiksiz yerine getirmek için vatandaşımızla birlikte biz de konutlarımızın inşaatını yürütmüş olacağız.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Mehlike simsek 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani ne zaman nasıl kayıt olunacak toki evlerine
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazayla Millet itifaki kazanirsa Musluk tan baska bir gecmez bu millete eline
    Cevapla
  • Zekiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle amerika daki gibi geniş bahçeli geniş sokakları olan yerler yapılmalı.
    Cevapla
  • Ali Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis olmaz sa konutlar hayal!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama iyilik için veya başka bir şey için yapmıyor ki hepsi parayla satılacak alınırsa alan kişi en az 10-15 yıl borçta olacak ev almak için eğer alamazsa sokakta yaşayacak tapusu başkasına verilecek ama kişi mülteci arap afgan ise hiçbir ücret ödemeden ev sahibi olacak bunu Erdoğan dedi ve daha önce bununla ilgili kanun çıkarmıştı.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Malatya neden yok. Şehir gerçekten kötü durumda. Güzelim Malatyamiza konutları hemen yapın lütfen. Silada yaşamak gerçekten çok zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!