Araç muayeneye teşvik için düzenleme

Araç muayene yaptırma süresini 12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırdıkları takdirde, her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanan tutarı ödeyecek.

GİRİŞ 25.03.2023 11:13 GÜNCELLEME 25.03.2023 11:13
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan "7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 30 Eylül 2023'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları durumunda, muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken yüzde 5 fazla yerine Kanun'un yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Kanun'un yayımlandığı tarihten (yayımlandığı ay dahil) araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 0,75 oranı esas alınarak hesaplanacak.

Söz konusu tutarın muayene ücreti ile ödenmesi halinde yüzde 5 fazlalar alınmayacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ne yapar ie aynisini yapmak zorunda degiliz sanki onlar bizi ørnek mi aliyor arac guvenlik ønemli de her seye bakmayin ne ønemli fren teker araba tek parcami gibi cok ønemli olmayan seye bakmayin araba ekor su bu sacmalik koca gemiler dunya zarar verir yatlar ayni øzel ucak ayni fare kadar araba mi dunyayi mal eder araba belli yasina geldimi yag yakar biraz fazla duman
    Cevapla
  • Mustafa Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeniçerinin diş kirası istemesi gibi. Gidiyorsun haybeye soyuluyorsun, neymiş, yüzde bilmem ne az alacaklarmış. Biz de sevindik yaa. Ölümü görmeye alışmış bir millet olarak sıtmaya elbette sevineceğiz.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya eli ile soyguna tc seyirci yazık
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arac muayene fiyatlarını makul bir düzeye indirin vatandaş ta muayenesini yaptırsın.
    Cevapla
  • Hafız 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet yetkilileri araç muayene resmen tekele çevrilmiş durumda kafalarına göre rapor yazıyorlar kafalarına göre masraf çıkarıyorlar mecburi olduğu için de bir çok kişi mecburen soyguna boyun eğmek zorunda kalıyor yetkili kişiler ahirette asla hesabını veremezler uyarıyorum dikkat edin bu yanlıştan acilen dönün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır