İlk Evim'de İstanbul heyecanı! 3 ilçede kuralar 1 Nisan'da başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İlk Evim'de İstanbul Tuzla için 20 bin 920 hak sahibimizi belirledik. Sırada Çatalca, Selimpaşa var. Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler de 1 Nisan'da başlıyor' dedi.

GİRİŞ 30.03.2023 10:15 GÜNCELLEME 30.03.2023 10:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim” projesinde 50 bin hak sahibinin belirleneceği İstanbul’da 16 Mart’ta başlayan kura çekimlerinin ilk etabı Tuzla’da tamamlandı.

Murat Kurum

İstanbul’un Tuzla ilçesinde inşa edilecek 20 bin 920 sosyal konut için kuralar noter huzurunda 16-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bakan Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “İlk Evim’de İstanbul Tuzla için 20 bin 920 hak sahibimizi belirledik. Sırada Çatalca, Selimpaşa var. Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler de 1 Nisanda başlıyor.” dedi.

Bakanlık açıklamasında, Tuzla’da sona eren kura çekimleriyle ilgili asil ve yedek olarak belirlenen hak sahiplerinin kura sonuçlarına 30 Mart tarihinden itibaren e-Devlet uygulaması üzerinden ulaşabilecekleri bildirildi.

Açıklamada, Çatalca için 540 ve Selimpaşa için 200 asil ve yedek hak sahibi için kura çekiminin ise Silivri Alibey Spor Salonu’nda, 30 Mart’ta yapılacağı duyuruldu.

KURALAR 3 İLÇEDE 1-19 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak sosyal konut kura çekimleri de 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“İlk Evim” sosyal konut projesinde, ilk etapta 250 bin sosyal konutun kuraları 19 Nisan’da İstanbul’da sona erecek.

Bakanlık açıklamasında, “İlk Evim, 250 bin sosyal konut projesi kura sonuçlarına e-Devlet üzerinden ‘Talep Toplama Projeleri için Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama’ alanından bakılmalıdır.” hatırlatması yapıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bundan once 100.000 konut projesi vardı. Onlar ne oldu
    Cevapla
  • Fehmi 11 ay önce Şikayet Et
    Musterek arsa projesine güncelleme yapilmali mustakil gibi 300-500m2 dağıtım yapilmali musterek arsa 140bin tl müstakil 190bin ayrıca musterek arsaya bir araya gelip 4 katli bina yaptırmak zor gorunuyor
    Cevapla
  • şenol altaş 11 ay önce Şikayet Et
    toki sonuçları e devlet e yüklenmiş. bana bir şey çıkmamış.
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Çekilen kura sonuçları e devlete ne zaman yüklenir, Süreç ne zaman başlayacak?
    Cevapla
  • hakan 11 ay önce Şikayet Et
    şu arsa çekiliş takvimini tümden bir açıklasanız ALLAH rızası için ne müşteri hizmetleri çalışıyor ne takvim belli heyecandan aklımız kaçacak bir açıklama da yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı