Togg makam aracı olarak kullanılmaya başlandı

Türkiye'nin otomobili Togg, bugün itibarıyla bakanlıklara teslim edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan oldu.

GİRİŞ 07.04.2023 16:08 GÜNCELLEME 07.04.2023 16:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin küresel mobilite markası Togg'un T10X akıllı cihazlarının sahiplerine teslim edilmek üzere sevkiyatına başlandı.

Togg, bugün itibarıyla bakanlıklara da teslim edildi. İstanbul Sultanbeyli'deki programlarına Togg T10X ile gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan oldu.

Bakan Varank'ın açıklaması şöyle:

Bakanlıklara araçlar teslim edilmeye başlandı. Biz de bakanlık olarak ilk aracımızı aldık. Aracımızla gelmiş olduk. Böyle önemli bir projenin nihayete ermiş olması, yollarda kullanılıyor olması bizim için gurur meselesi.

Togg'la geldiğinizde kimse sizin yüzünüze bakmıyor, herkes araçlara bakıyor. Cumhurbaşkanımız projeyi ilk ilan ettiği andan itibaren 7'den 77'ye ülkemizle gurur duymak isteyen vatandaşlarımızın teveccüh gösterdiği projeden bahsediyoruz. 2019'da aracı tanıttıktan sonra vatandaşlar aracı soruyorlardı. Hamdolsun Türkiye'nin otomobili artık yollarda. Verdiğimiz sözü tutmak önceliğimiz. Hangi sözü verdiysek tutmak için gayret gösterdik.

Bu projeyi eleştirenler de oldu. Aracı tanıttığımızda fabrikası nerde dediler, fabrikayı açtık üretim bandı yok dediler, birkaç araç var başka araç yok milleti kandırıyorsunuz dediler. Müzmin muhaliflere sesleniyorum. Araç nerede diye soranlar gelip aracı görebilirler. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'yi teknoloji üreten ülke yapmakta kararlıyız. Togg projesi Türkiye'ye çağ atlatacak bir projedir.

Bireysel olarak başvurdum ama kurada çıkmadı. Bu araç DMO, Togg'a alım garantisi vermişti. O garanti kapsamında devlete teslim edilen araçlardan biri. Arkamdaki araç şahsi araç değil, bakanlığın aracı. Şimdiye kadar Toyota Corolla Hybrid'e biniyordum. Bundan sonra akıllı elektrikli Togg'a binmeye devam edeceğiz. Rengini ben belirledim. Bugün itibarıyla araçlar teslimatlara çıkmaya başladı. Vatandaşlara teslim edilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tanesinide kilicdarogluna tahsis etsinler, belki biraz utanir ama varsin utansin....
    Cevapla
  • Mahzuni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra kamuya alınacak bütün araçları yerli ve milli olma şartı getirilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’