Apple'ın iPhone satışları beklentileri aştı: Gelirlerin genel durumunda ise düşüş yaşandı!

Apple'ın iPhone satışları 2. çeyrek gelir raporunda beklentileri aştı. Ayrıca şirketin çeyrek boyunca, bir önceki yıl 25,01 milyar dolar olan net gelirinin 24,16 milyar dolara gerilediği belirtildi.

Apple'ın iPhone satışları beklentileri aştı: Gelirlerin genel durumunda ise düşüş yaşandı!
Apple'ın iPhone satışları beklentileri aştı: Gelirlerin genel durumunda ise düşüş yaşandı!
GİRİŞ 05.05.2023 11:47 GÜNCELLEME 05.05.2023 11:48

Apple, Perşembe günü 2. çeyrek kazançlarını açıkladı. Beklenenden daha iyi gerçekleşen iPhone satışları nedeniyle Apple'ın satış ve gelir beklentilerini aştığı belirtildi.

"BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA İYİ"

Apple CEO'su Tim Cook çeyreği "beklediğimizden daha iyi" olarak tanımladı. Ancak Nasdaq'ın saporuna göre Apple'ın genel satışları üst üste ikinci çeyrekte de gerilediği belirtildi.

Apple, çeyrek boyunca, bir önceki yıl 25,01 milyar dolar olan net gelirini 24,16 milyar dolar olarak açıkladı.

Apple raporunda yer alan gelir tablosu

APPLE ÜRÜNLERİNİN STIŞLARI BEKLENTİLERİ AŞTI

iPhone geliri 48,84 milyar dolar beklenirken 51,33 milyar dolar, Mac geliri 7,80 milyar dolar beklenirken 7,17 milyar dolar, iPad geliri 6,69 milyar dolar beklenirken 6,67 milyar dolar, diğer ürünler geliri 8,43 milyar dolar beklenirken 8,76 milyar dolar ve Hizmetler geliri 20,97 milyar dolar beklenirken 20,91 milyar dolar oldu.

Apple'ın raporunda öne çıkan nokta, iPhone satışlarının bir önceki çeyreğe göre artması oldu. IDC'nin tahminine göre, şaşırtıcı bir şekilde, daha geniş akıllı telefon endüstrisi aynı dönemde yaklaşık %15 daraldı.

iPhone gelirleri çeyrek boyunca %2 oranında artarak, son birkaç yıldır ürünü engelleyen parça sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunlarının azaldığı belirtildi. Apple'ın Mac ve iPad işleri de aynı şekilde iyi gitmediği ve her iki segment de parça sıkıntısı nedeniyle beklenenden daha fazla düşüş gösterdiği açıklandı.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü