İkinci el otomobil fiyatı sıfır fiyatını geçti

İkinci el otomobile talep son dönemde arttı, artan talep fiyatları uçurdu. İkinci el otomobil fiyatları yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti.

İkinci el otomobil fiyatı sıfır fiyatını geçti
İkinci el otomobil fiyatı sıfır fiyatını geçti
GİRİŞ 08.05.2023 14:37 GÜNCELLEME 08.05.2023 14:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunu nedeniyle yetkili bayilerde sıfır otomobil bulmak zorlaştı. Liste fiyatı üzerinden otomobil almak isteyenlere aylar sonrasına teslimat günü veriliyor. Sıfır araçlarda yaşanan sıkıntı nedeniyle ikinci el otomobillere talep arttı. İkinci el otomobil fiyatları da sıfır otomobil fiyatlarını geçti. İkinci ele gösterilen talep fiyatları da uçurdu.

''OTOMOBİLLER YATIRIM ARACI OLARAK KULLANILIYOR''

İkinci el otomobil pazarındaki hareketlilik ile ilgili bilgi veren galerici Gökhan Ardeşen, fiyatların yüksek olmasına rağmen talebin fazla olduğunu ifade etti. Ardeşen, ''Otomobil fiyatları yıl başından beri artıyor. Otomobillerin fiyatlarının sürekli artmasından dolayı yatırım amacıyla araç alanlar oluyor. İhtiyaç için değil de yatırım için otomobil alanların talebi de eklenince fiyatlar artıyor. Eskiden yatırım için konut alınırdı şimdi ise konuta göre otomobil daha ulaşılabilir olduğu için yatırım için tercih ediliyor'' dedi.

''İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI SIFIR FİYATLARINI GEÇTİ''

Sıfır araçların bayilerde bulunmaması nedeniyle fiyatların arttığına da dikkat çeken Ardeşen, ''Yetkili bayilerde sıfır otomobil bulmak zorlaştı. Aylar sonrasına teslim tarihi veriliyor. Otomobil almak isteyenler bayilerde araç bulamayınca ikinci ele yöneliyor. İkinci elde de fiyatlar sıfır otomobil fiyatını geçti. Fiyatlar sürekli arttığı için ihtiyaç dışında otomobil alanlar araçların fiyatlarını yükseltiyor'' diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    İkinci ev ve arabadan yüksek vergi alırsın olur biter.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    tek çözüm ilan sitelerinde Bi aracın kasko bedelinin üzerinde satılamaz şerhi olursa sorun kökten çözülür
    Cevapla
  • ismail 11 ay önce Şikayet Et
    Tefecilere al satçılara sıfır araç verilmesin sorun çözülür. Ceza miktarları caydırıci değil. Hem al satçıya hem bayiye araç değeri kes % 20-30 ceza iş çözülür. 8 bin lira csydırıcı değil
    Cevapla
  • Ayan 11 ay önce Şikayet Et
    Her yer araba çöplüğü oldu...Çoğu evde iki araba var ve Açız diyenlerde bu gafiller
    Cevapla
  • DURSUN 11 ay önce Şikayet Et
    Bayiler stoklardaki arabaları piyasaya sürmüyor buda ikinci eli canlı tutuyor ve artışa sebebiyet veriyor bayiler araba atmadan durduğu yerde araç para kazanıyor bu adaletsizliğe kimse dur demiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi