Kiracılara 1 yıl uyarısı! Yüzde 500 zam yapanlar bile var

Kiracıların mağduriyetleri bitmiyor. Fırsatçı ev sahipleri zam üzerine zam yapıyor. Gelen zamlarla birlikte İstanbul'da 15 bin liranın altında kiralık ev bulmak neredeyse hayal oldu. Yüzde 500 zam yapan ev sahipleri bile var.

Kiracılara 1 yıl uyarısı! Yüzde 500 zam yapanlar bile var
Kiracılara 1 yıl uyarısı! Yüzde 500 zam yapanlar bile var
GİRİŞ 11.05.2023 11:05 GÜNCELLEME 11.05.2023 11:42
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

İstanbul'da kiralık ev sorunu bitmek bilmiyor. Artan kiralar ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiriyor.

EN AZ 15 BİN LİRAYI GÖZDEN ÇIKARMAK GEREKİYOR

Şiddete varan tartışmalara rağmen ev sahipleri bildiklerini okuyor. Üstelik yüzde 25'lik yasal zam sınırını bile umursamıyorlar.

Haber Global muhabiri Aşkın Şeker'in haberine göre, İstanbul'da bir ev kiralamak için en az 15 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Konut aidatlarında indirim bekleniyorKonut aidatlarında indirim bekleniyor

YÜZDE 500 ZAM YAPANLAR VAR

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş konuya ilişkin olarak "Yüzde 100 ila yüzde 500 artışların olduğu yerler var. Bakırköy, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezlerde 2 oda bir salon daire 25 civarında. Beylikdüzü, Çekmeköy gibi şehrin çeperlerinde olan yerlerde de 2 oda 1 salon daire 15 ila 20 arasında." ifadelerini kullandı. 

Emlak piyasası uzmanları, kiracılara uzun vadede mağdur olmamaları için "kontrat süresini mutlaka 1 yıldan uzun tutun" uyarısında bulundu.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 177
  • MİSAFİR 8 ay önce Şikayet Et
    Ev sahibi günah keçisi ilan ediliyor.. her şey 100 de 100 artmış.maaşlar bile..kiraya gelince 100 de 25 artsın bu haksızlık olur..o zaman vergilerde 25 artsın..temel gıda vs...ev sahiplerinide düşünün..
    Cevapla
  • MİSAFİR 8 ay önce Şikayet Et
    Enflasyon olan ülkelerde bunlar olur.Tek Suçlu ev sahiplerimi ? .Enflasyonu durdurursan kiralarda durur.Son bir bucuk yıl içinde her şeyin fiyatı 4 e katladı % 25 sınırı iyice gerdi kiracı ile ev sahibini Mahkemeler dosyalarla doldıu kötü niyetli kiracı ve ev sahipleri nedeniyle.% 25 sınırı uyan yok % 25 sınırını kimse tanımıyor.2 bin tl ye oturan kiracı da % 25 artırırım 2500 verir
    Cevapla
  • Ali cengiz 11 ay önce Şikayet Et
    Jersey artarken inun durmasi sacmalik en az yüzde 128 artmali yada euroveya dolar pzeri olmali ama o da yeterli degil jöy en iy yer bence
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Her şeyin fiyatına üst sınır getirmezseniz çakallar istediği gibi at oynatır.
    Cevapla
  • Remzi Arık 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede insana göre kanun var avrupada kanuna göre insan var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!