Arçelik, siber saldırıya uğradı... Konuyla ilgili şirketten ilk açıklama geldi!

Arçelik, yapmış olduğu açıklamada bünyesinde barındırdığı bir uygulamaya karşı siber saldırının gerçekleştirildiği, gerekli önlemlerin alınmasıyla herhangi bir tehlikenin oluşmadığını belirtti.

Arçelik, siber saldırıya uğradı... Konuyla ilgili şirketten ilk açıklama geldi!
Arçelik, siber saldırıya uğradı... Konuyla ilgili şirketten ilk açıklama geldi!
GİRİŞ 02.06.2023 15:01 GÜNCELLEME 02.06.2023 15:01

Bugün yapılan açıklamada Arçelik firmasının siber saldırıya uğradığı belirtildi. Arçelik, yapmış olduğu açıklamada bazı bayi ve yetkili servis çalışanlarının kişisel verilerine erişilmesiyle ilgili bilgiler verdi. 

RAHATLATAN AÇIKLAMA GELDİ

Şirket bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırının gerçekleştirildiğinin kaydedildiği açıklamada,

“Uygulamamıza erişim pek çok başka şirket ve markaya da hizmet veren bir tedarikçimizin sisteminden kaynaklı olup, gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır.

Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik şirketimizin en önemli öncelikleri arasındadır. Olayın etkilediği sistemler, ödeme ve finansal bilgileri içermemektedir. Halihazırda kişisel verilere erişimle ilgili zafiyet bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi