Fahiş site aidatına karşı çözüm yolda

Fahiş rakamlara ulaşan site aidatlarına karşı, bakanlık harekete geçiyor. Site yöneticisi olmak için belli standartlar getirilecek. Harcamalar yerli ve milli yazılımlarla elektronik sistemlere aktarılacak.

GİRİŞ 12.06.2023 12:45 GÜNCELLEME 12.06.2023 14:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı ve Bilişimci Mehmet Ayhan Taçyıldız, CNN Türk ekranlarında sektör ve yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

"SİTE YÖNETİMLERİ BELLİ ARALIKLARLA DENETLENECEK"

Aidatlar siteden siteye değişebiliyor. Yani her site dilediği gibi kendi aidatını belirleyebiliyor. Fakat artık bu dönem geride kalacak. CNN TÜRK'e konuşan Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, "Site yönetim sektöründe, tesis yönetim sektöründe bir standart yok. Her önüne gelen yöneticiyim diye sahalara çıkıp konutlarda hizmet vermeye çalışıyor. Kafasına göre aidat planlaması yapan, kat maliklerini zora sokan insanlar var. Bakanlık bu duruma el attı. Yakında site yönetimleri, profesyonel tesis yönetim şirketleri ve bu işleri yapan yöneticiler denetlenecek. Ülke genelinde kat maliklerimize yaşadığı sitelerde bu süreçten sonra yetkilendirilmiş, statüye erişmiş ve karneye sahip firmalar tarafından hizmet verilecek" dedi.

"SİTE HARCAMALARI ELEKTRONİK SİSTEME AKTARILACAK"

Pek çok vatandaş, ödediği aidata karşılık nereye hangi ödemenin yapıldığından habersiz. Ancak geliştirilen yerli yazılımla birlikte sitedeki tüm harcamalar elektronik sisteme aktarılacak ve görüntülenebilecek. Bilişimci Mehmet Ayhan Taçyıldız, "Milli ve yerli yazılımların ülkemize katkıları ve faydaları olacak. Bu yazılımları kullanarak her şeyi veri tabanlarında, bilgisayar kasalarında saklayabiliyoruz. Kasa, banka odaklı çalışan yazılımlar bunlar. Ve bunlar herkes tarafından görülebiliyor. denetlenebiliyor. Bizler, neyin nereye gittiğini görebiliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: CNN TÜRK
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • FİKRİİİİ 10 ay önce Şikayet Et
    Devre mülkleride sisteme ve gözetime alsınlar
    Cevapla
  • Dış denetim şart 10 ay önce Şikayet Et
    Bağımsız dış denetim şart olmalı
    Cevapla
  • temel 10 ay önce Şikayet Et
    bence orda ayni chp sistemi var bir kac heykel yap milyon vurgun yap kimse sormiyor soramaz burda ayni bir yer ile anlar yuzlira olan seyi on bin yaz iki taraf vurgun yapsin bunlari konrol edeceksin mafia sistemi bu
    Cevapla
  • Osman 10 ay önce Şikayet Et
    Krizden fırsat çıkartmak buna denir. Bir olayı nasıl lanse edildiğine bakın. Yazılımcı da hazır kendilerine devlet zoruyla yağlı iş bulma çabası. Siz bu haberden ne anlıyorsunuz bilmem ama ben mevcut aidatların kat kat artacağını anlıyorum. İşini dürüst yapan Yöneticiler ucuz maliyetlerle yaptırmaya çalıştığı kişileri profesyonel şirketlere kat kat yükseğe yaptırmak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • sdz 10 ay önce Şikayet Et
    Benim oturduğum eski sitede iki defa dolandırıcılık yapıldı,ek paralar toplandı,kafalarına göre aidat miktarı belirlediler,doğalgaz açma paralarını çaldılar,bundan dolayı ben havuzlu güvenlikli siteleri asla birdaha tercih etmeyeceğim,şu an normal apartmanda oturuyorum gelir belli gider belli,daha samimi bir ortam var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!