CHP'li belediyedeki büyük skandala bakanlık el koydu!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatif üzerinden yaptığı toplu konut inşaatında eksik demir ve hatalı beton kullandığı tespit edildi. Skandal sonrası bazı bloklar mühürlenirken projedeki binalar bakanlık tarafından denetlenecek

CHP'li belediyedeki büyük skandala bakanlık el koydu!
CHP'li belediyedeki büyük skandala bakanlık el koydu!
GİRİŞ 13.06.2023 11:24 GÜNCELLEME 13.06.2023 11:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatif üzerinden yaptığı toplu konut inşaatında eksik demir ve hatalı beton kullandığı tespit edildi. Yaşanan skandalın ardından bazı bloklar mühürlendi. Projedeki tüm binaların bakanlık tarafından denetlenmesi kararı alındı.

CHP'li belediyelerin skandalları bitmek bilmiyor. Yeni skandalın adresi İzmir. Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli çifte felaketin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi için inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullandığı tespit edildi.

BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENDİ

Sabah'ta yer alan habere göre; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kurucu ortakları arasında yer aldığı İş İnsanları Yapı Kooperatifi'ne inşa ettirdiği toplu konutlar eksik demir ve hatalı beton kullanımı gerekçesiyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

YIKIMINA KARAR VERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak sorunun hızlı imalat sırasında oluşan iletişim kopukluğundan kaynaklandığını açıkladı. Başkan Tunç Soyer de mühürlenen alanın 48 bin metrekarelik inşaat alanı içinde sadece 300 metrekarelik bir yer olduğunu belirtip bu bölümün yıkımına karar verdiklerini açıkladı.

İNCELEME BAŞLATILDI

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, yaşanan skandalın ardından resen inceleme başlattı. Yetkililer, 3 bin 540 konuttan oluşan projenin tamamının denetleneceğini söyledi. Ayrıca, yapımı devam eden inşaatların tamamı mercek altına alınacak.

Yetkililer tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplu konut inşaatlarının tamamında ilgili kanunun 8/g maddesi uyarınca resen denetim yapılacak. Yapılan denetimler sırasında hatalı beton ve eksik demir kullanımı nedeniyle mühürlendiği belirtilen 300 metrekarelik alanın dışında diğer tüm bloklarda da projeye aykırı imalat olup olmadığına bakılacak. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilirse yasal işlem başlatılacak"

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    İzmirin nufusu yarı yarıya doğu kökenliler oluştu ama çok cabuk asimile oldular doğuda chp nin düşmanı izmirde bir numaralı chpli oluyorlar bir garip durum
    Cevapla
  • TürkiyeM 10 ay önce Şikayet Et
    İzmir CHP den kurtulmadığı sürece rahat edemez
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    izmirde deprem olsa, yerlebir olsa suçlu rte derler derler.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    La Bunlar İslah Olmazlar. Bunların Her Şeyi Yanlış. Nerede CHP orada Zulüm Vardır, Hırsızlık Arsızlık Vardır
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Iyiki bir Izmirli deyilim. Orda 7 büyük deprem olsa…korkunc.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı