Togg, elektrikli SUV segmentinde pazar lideri

Togg, haziran sonu itibarıyla 808 adet T10X satışı ile tüm sınıflardaki elektrikli SUV’ları geride bırakarak pazar lideri oldu. C-SUV segmentinde ise yüzde 28,9’luk paya ulaştı.

GİRİŞ 07.07.2023 13:52 GÜNCELLEME 07.07.2023 13:52
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil Togg, elektrikli SUV segmentinde pazar lideri oldu.

‘Bir otomobilden fazlası’ hedefiyle çıktığı yolda Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı T10X’i kullanıcılarla buluşturmaya devam eden Togg, iki ayda gerçekleştirdiği satışlarla elektrikli SUV segmentinde pazar lideri olma başarısını gösterdi.

Togg, mayıs ve haziran aylarında 808 adet T10X’i kullanıcılara teslim ederek, elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 28,9’luk payla pazar lideri oldu.

T10X, toplam elektrikli SUV pazarında da yüzde 15’lik pazar payı ile haziran sonu itibarıyla liderliğe yerleşti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • otokolik 9 ay önce Şikayet Et
    Togg rekabet edemez diye çinden gelen elektrikli araçlara gümrük vergisi kondu,çinde tepki olarak togg bataryasını istenen sayıda vermiyor ve togg üretimi artamıyor,yerli batarya üretilmeden kimse hızlı bir üretim beklemesin yani 2030 a kadar togg böyle.(tahminen)
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Kes sesini,alanlar ne o zaman
    Cevapla
  • Osmalı 9 ay önce Şikayet Et
    Murat Ötkaya fazla ötme biraz kafani çalıştır. Dünyanın neresinde gördün asgari ücrete çalışan biri Togg seviyesinde sıfır elektrikli araba alabildiğini? Ben fransa da 3500 euro maaşla alamıyorum. Sen gelmişsin asgari ücretle almak istiyorsun
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Fransada asgari ücret 3500 euro mu?
    Cevapla
  • Reis 9 ay önce Şikayet Et
    2023 sonuna kadar 20 bin yetismez hacı demedi deme
    Cevapla
  • Davud 9 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu Togg nerede kaldı seçim bitti Togg yok oldu.Ön sipariş verenler bırak arabayı verdikleri kaporayı bile alamıyorlar.
    Cevapla
  • Yasar 9 ay önce Şikayet Et
    2 ayda 808 adet teslim edilmiş rakamı azımsama üretim şartları böyle üstelik diğer markalardan daha fazla teslimat yapılmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü