İş yerleri için kira zam oranı belli oldu

Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da ortaya çıktı. İş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 57,45 oldu

GİRİŞ 03.08.2023 10:29 GÜNCELLEME 03.08.2023 12:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Temmuz ayı enflasyon verileri açıklanırken, TÜFE'nin 12 aylık ortalamasıyla belirlenen kira zam oranı da belli oldu. Buna göre iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 57,45 olarak ortaya çıktı.

Oran ocak ayında 72,45 ile zirveyi görürken, şubat ayında 71,83'e, mart ayında 70,20'ye, nisan ayında ise 67,20, mayıs ayında 63,72, haziran ayında ise 59,95'e düşmüştü.

KONUTTA YÜZDE 25 DEVAM EDECEK

Konut kiralarında ise 1 Temmuz’da sona eren yüzde 25’lik tavan zam uygulamasının devam edeceği açıklandı. Uygulama 2 Temmuz 2024’e kadar sürecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    En güzeli tüfe. Ama ne olur 5- 10 yıl oturan kiracıyı ev sahibi hiç bir yargıya gitmeden çıkarabilme gakkına sahip olmalı. Yok ihtar yok mahkeme kiracıya mahkum oluyır mülk sahibi. Kiracı her yılın bitimine iki ay haber vermediyse oturmaya devam edeceğim diye ev sahibi çıkarabilmeli. Kiracı rahat ev sahibi arar oturacakmısın yıl dolar kira artışı yapmak akkıllarına gelmez. Unutmuş olurlar
    Cevapla
  • mete 8 ay önce Şikayet Et
    25 ile sınırlandırmak pek insaflı değil. sınırlandırınca insanlar başka çare arıyor. bu sefer kiralar aşırı yükseliyor. 25 olmaz. anlaşamıyotlarsa tüfe asgari ücret ve benzeri oranlar olmalı. 25 nedir. ne 25 oldu da kira orada kalacak
    Cevapla
  • BİROL 8 ay önce Şikayet Et
    Yüksek enflasyonda yeni kiracı koymak kiranın ikinci senede kuşa dönmesi için yeterlidir.6 seneye kadar Tüfe yi aşamazsınız.Eski kiracılarınızla müşterek çıkarlara yönelik anlaşın ve devam edin iki tarafında çıkarına olur.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 8 ay önce Şikayet Et
    Sorun yeni kiracı'ya evini verenin istediği kira yüksek burda eski kiracılar düşük kira bedeli verirken bir'de ev sahiplerini ikinci %25 kira zammı mağduriyeti var şark kurnazlığı yapan eski kiracılar ne olucak..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ev sahipleri bitsin zaten kardeşim el insaf 15 bin TL nin altında ev kalmadı İstanbul'da asgari ücret 11 bin lira bu nasıl bir insanlıktır ev sahıpleri insanlık dışı işler yapıyor engellenmeli
    Cevapla
  • Turabi 8 ay önce Şikayet Et
    Ev sahibi ne yapsın kardeş bedavamı oturtsun.Piyasa şartları ortada adamın aldığı kira 6 ayda çekirdek parasına dönüyor.İki tarafta makul ve anlayışlı davranmalı.Suçu direk ev sahiplerine atmayın zira satılık ev ilanları zirve yapmış.Kimse durumdan memnun değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor