BAYKAR'ın yeni teknoloji harikası ilk kez görüntülendi!

BAYKAR'ın yeni nesil KEMANKEŞ Seyir Füzesi, KaGeM V3 olarak isimlendirilen versiyonuyla ilk kez Pakistan'da gözlemlendi. KAGEM V3'ün, KEMANKEŞ seyir füzesinden daha büyük ve ağır olacağı belirtiliyor.

GİRİŞ 04.08.2023 15:49 GÜNCELLEME 04.08.2023 16:00
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kısa süre önce mühimmat alanına giriş yapan BAYKAR, Kanatlı Gezen Mühimmat (KAGEM) ailesinin ilk üyesi olan KEMANKEŞ Mini Seyir Füzesi‘ni tanıtmıştı. 200+ kilometre menzil sahip KEMANKEŞ’in ilk atışlı testi de başarıyla gerçekleştirilmişti.

KEMANKEŞ FÜZESİNDEN DAHA BÜYÜK VE AĞIR

Kısa süre önce Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından servis edilen bir videoda ise BAYKAR üretimi AKINCI ve çeşitli hava araçlarıyla BAYKAR logolu füzeler görüntülendi.  Görüntülen füzeler arasında, “KaGeM V3” isimli bir ürün ise dikkat çekti.

Üzerinde BAYKAR logosunun bulunduğu KaGeM V3’ün, BAYKAR’ın füze ailesinin yeni üyesi olduğu tahmin ediliyor.

KAGEM V3 - Pakistan

Füzenin, 30 kilogram ağırlığındaki KEMANKEŞ Füzesi’ne kıyasla oldukça ağır ve büyük olduğu tahmin ediliyor.

KaGeM V3 füzesinin, bir turbojet füze motoruna sahip olacağı öngörülüyor. Füzenin, Pakistan’a ihraç edilmiş olması veyahut Pakistan ile ortak geliştiriliyor olması muhtemel.

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere BAYKAR tarafından geliştirilen KEMANKEŞ, kanatlı bir dolanan mühimmat. AKINCI TİHA, BAYRAKTAR TB2 ve BAYRAKTAR TB3 SİHA’lardan kullanılacak KEMANKEŞ Mühimmatı, 200+ kilometre menzil sahip.

KEMANKEŞ SEYİR FÜZESİ ÖZELLİKLERİYLE HERKESİ HAYRAN BIRAKIYOR 

1 saat havada kalış süresine sahip KEMANKEŞ KAGEM, sahip olduğu turbojet motoru sayesinde hızla hedefine yönelebiliyor.

Otonom uçuş gerçekleştirme kabiliyeti de bulunan KAGEM, cephe gerisindeki stratejik hedefleri imha etmesi için özel olarak tasarlandı.

KEMANKEŞ Seyir Füzesi

Yapay zeka destekli optik güdüme sahip KEMANKEŞ, 18.000ft irtifaya kadar görev yapabiliyor. Azami 0.7 Mach süratle hedefine dalışı gerçekleştirebilen mühimmatın normal seyir sürati ise 0.3 Mach.

1.73 metre uzunluğa ve 1.25 metre kanat açıklığına sahip KEMANKEŞ KAGEM, 6 kilogram ağırlığında faydalı yük taşıyabiliyor. Azami ağırlığı 30 kilogram olan dolanan mühimmat; 2 eksenli stabilizasyona, 36x zooma ve 2.8 kilometre menzilli lazer mesafe ölçere sahip bir kamera sistemi ile donatıldı.

BAYKAR’ın, daha ağır ve uzun menzilli dolanan mühimmatlar üzerine de çalıştığı tahmin ediliyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Adsm 8 ay önce Şikayet Et
    Bsşka neden hiçbir fitmanın reklamı bunun yarısı kadar yapılmıyor . Smsç ne.
    Cevapla
  • Erkan 8 ay önce Şikayet Et
    Bilader senden bu ülkeye hakikaten lazım değil çünkü senin zihniyetin pis.
    Cevapla
  • Burhan 8 ay önce Şikayet Et
    Hayır diğer firmaların da çok reklamı yapılıyor, takip edersen görürsün.
    Cevapla
  • yerli otomobil 8 ay önce Şikayet Et
    baykar hiç vakit kaybetmeden yerli otomobil işine girmeli. ben bir senede seri üretim yapabileceklerine inanıyorum. ülkenin bekası bağımsızlıktan geçiyorsa bu da birini kırmanın yolu. togg yeter seviye iş görmüyor. görse bile daha fazlası ve yenileri gerek.
    Cevapla
  • Omerkaraman 8 ay önce Şikayet Et
    baykar uzayda dolaşacak uzay gemisi peş inde cünkü zaman gelicek uzaydan savaş verilecek
    Cevapla
  • Ramazan67 8 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun adamlara artı devletten 5kurus almadan yapıyorlar rabbim sayilarini arttırsın askere gerek yok oturduğu yerden yönet ucaklari fuzeleri
    Cevapla
  • Suat Aktaş 8 ay önce Şikayet Et
    Spesifik düşünce. Devlet? Devlet nedir. Devlet otorite. Bu otorite üzerinde yaşayanların ortak menfaatlerini düzenleyen bir mekanizmadır. Neymiş Devleti dini olmaz. Din nedir? Din insanların ilahi kudretin yeryüzüne bütün insanlığa kainatın bir gerçek sahibinin mesajını iletmesidir. Burdan önde bulunanlar veliler Allah dostları Peygamberlerdir. Gelelim kendi içimize biz ne yapıyoruz.
    Cevapla
  • Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah.. Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Zaten karşı çıkanlar türk değiller bunu nerden biliyoruz bir zamanlar tv ekranların bol siyaset tartışılırdı nedense müslüman ülkede hep müslümanlar islam dini kötülenirdi birene soru soruldu sen hep müslümanları kötülüyon islamın şartında iki sini söyle dedi o soran sonra kültür bakanlığı yattı adam söyleyemedi ben müslüman değilimmyahudşyim demişti bunlarda öyle tiplerden.
    Cevapla
  • Ser 8 ay önce Şikayet Et
    Harika gecmisini hatirlamayanlarin gelecege bakisi olamaz
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Karşı çıkmıyorum hep takdir ediyorum lakin roketsanin yaptığı mühimmatlar bunlar eğer roketsandan alınan bilgiler ile yapıldı ise yanlış zira roketsanin pazarına müdahale olur bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu