Otopark Yönetmeliği'ne yeni düzenleme

Afetlere hazırlık kapsamında kentsel dönüşüme giren yapılardaki otoparklara ilişkin düzenlemeye gidildi.

Otopark Yönetmeliği'ne yeni düzenleme
Otopark Yönetmeliği'ne yeni düzenleme
GİRİŞ 12.08.2023 11:58 GÜNCELLEME 12.08.2023 16:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen hükümle, afetlere hazırlık kapsamında riskli yapı tespiti sonucu yıkılan yapıların bulunduğu parsellerde, yeni yapılacak yapıların otopark ihtiyacının çözümünde yönetmelikte belirtilen usuller, herhangi bir öncelik sırası olmadan uygulanabilecek.

Bunun yanı sıra otopark bedeline ve bu bedelin hesabına esas asgari otopark miktarlarına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, ruhsat vermeye yetkili idarece meclis kararıyla farklı usuller de belirlenebilecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Uygun olmayan arazilere elverişsiz otoparklar yapılır ise yapılan binanın statik dayanımı zayıflar ve depreme dayanıksız hale gelir. Deprem donatılarından eksiltme yapmadan nasıl bina altlarına otopark yapılabilir ki bilen varmı.
    Cevapla
  • çavuşbaşı 8 ay önce Şikayet Et
    Otopark adı altında belediyeler ruhsat safhasında para slıyorlar otopark yapmıyorlar paralara başka amaçlarda kullanıyorlar bu da ayrı bir cete uygulaması
    Cevapla
  • alpi 8 ay önce Şikayet Et
    hiç bi şey anlamadım.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    milli eğitim bakanlığı okulların altına otopark yapabilir mesela bahçe leri altı boş kaz yazın yap gitsin hem de o okulun ihtiyaç karşıla
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Yeni yapılan yapilacak olan Her binanin altina otopark zorunlu olmali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı