Türkiye Hollywood'un çekim platosu oluyor!

Türkiye, doğal güzellikleri, teknik alt yapısı ve yetişmiş iş gücünün yanı sıra yeni sinema kanunu sonrasında yabancı yapımcılara sağlanan teşviklerle birlikte dünya sinema sektörü için önemli bir film çekim destinasyonuna dönüştü.

Türkiye Hollywood'un çekim platosu oluyor!
Türkiye Hollywood'un çekim platosu oluyor!
GİRİŞ 02.09.2023 14:38 GÜNCELLEME 02.09.2023 14:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki dönemde aralarında Hollywood’un dünya çapında ses getiren yapımlarının da yer aldığı birçok filmin çekimleri Türkiye’de gerçekleştirilecek.

2022 yılında Türkiye’de 18’i sinema filmi olmak üzere 233 yabancı yapımın çekimleri gerçekleştirildi. Çekilen film sayısı 2021 yılına oranla yüzde 46’lık bir artış gösterdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türiye’de 2022 yılında, 18 sinema filmi, 30 dizi film, 102 belgesel film, 46 televizyon filmi ve programı, 27 reklam filmi ile 10 müzik klibi çekildi.  

BÜYÜK YAPIMLAR TÜRKİYE’DE

Bugüne kadar aralarında OSCAR ödüllü Argo, James Bond, Skyfall, Charlie’nin Melekleri ve Inferno gibi dev yapımlara ev sahipliği yapan Türkiye yeni yapımları ağırlamaya da devam ediyor. 

Son olarak ünlü yönetmen Guy Ritchie’nin, 2. Dünya Savaşı’nın hikayesini konu edinen “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” adlı sinema filminin çekimleri Antalya’da gerçekleştirildi. Çekimlerinin büyük bir bölümü Antalya Demre’de kurulan platoda yapılan filmin bir bölümüne de EXPO Fuar Alanı ev sahipliği yaptı. Film için Türkiye’de yaklaşık 15 milyon dolarlık harcama yapıldı.

Guy Ritchie’nin yönetmenliğini yaptığı ve dünyanın en ünlü aksiyon yıldızlarından Jason Statham’ın başrolünde olduğu “Operation Fortune”, Bollywood sinemasının en önemli isimlerinden Salman Khan ve Katrina Kaif’in yer aldığı “Tiger 3” filmi de Türkiye’de çekilen filmler arasında.

YENİ FİLM ÇEKİMLERİ DE TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞTİRLECEK

Yeni sinema kanunu ile hayata geçirilen “Yabancı Film Yapım Desteği”, Bakanlık tarafından yürütülen tanıtım faaliyetleri, mekân, ışık ve iş gücü alanındaki avantajları Türkiye’yi film çekiminde öne çıkarıyor.  

Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilen büyük projeler için görüşmeler neticesinde önümüzdeki süreçte birçok önemli filmin çekimlerinin de Türkiye’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bu ne yahu, sanki milletin popüler olmak gibi bir derdi vardı
    Cevapla
  • Adolf 7 ay önce Şikayet Et
    Memlekette yakaladigini dürtüyor esnaf. Avrupayi gecmeye az kaldi. Tek sebep destinasyon
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ucuz olması talebi arttırıyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İyi böylece olmayan bütün maneviyatı da bitirin.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yesilcam gibisi varmi bee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar