Qualcomm, Apple ile anlaştı: 2026 yılına kadar devam edecek!

Qualcomm yeni anlaşma kapsamında Apple'a 2026 yılına kadar 5G çipleri tedarik edecek.

GİRİŞ 12.09.2023 09:17 GÜNCELLEME 12.09.2023 09:25

Qualcomm Pazartesi günü yaptığı açıklamada, iPhone üreticisinin Çin'de artan zorluklarla karşılaştığı ve başka yerlerdeki tedarik zincirlerini güçlendirmeye çalıştığı bir dönemde, Apple ile en az 2026 yılına kadar 5G çipleri tedarik etmek için bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Anlaşma, Qualcomm ile milyarlarca dolar değerindeki bir ilişkiyi beklenenin ötesinde en az üç yıl daha uzatıyor ve Apple'ın tüm bilgisayarlarını kendi tasarımı olan işlemci yongalarına taşımasına rağmen kendi modemini çıkarmak için acele etmediğini gösteriyor.

QOALCOMM'UN HİSSELERİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Qualcomm hisseleri öğleden sonra erken saatlerde %4 artış gösterdi. Şirket, telefonları mobil veri ağlarına bağlayan modem çiplerinin önde gelen tasarımcısıdır. Apple hisseleri %0,5 yükseldi.

San Diego, Kaliforniya merkezli Qualcomm, iki şirketin uzun süren bir yasal savaşı çözmesinin ardından 2019 yılında Apple ile bir çip tedarik anlaşması imzalamıştı.

Bu tedarik anlaşması bu yıl sona eriyor, yani Apple'ın Salı günü duyurması beklenen iPhone'lar bu anlaşma kapsamında piyasaya sürülen son telefon olacak.

Pazartesi günü açıklanan anlaşmaya göre Qualcomm, Apple'a 2026 yılına kadar her yıl çıkacak telefonlar için çip tedarik edeceğini söyledi. Qualcomm anlaşmanın değerini açıklamadı ve sadece şartların önceki anlaşmasına "benzer" olduğunu söyledi.

UBS analistleri 3 Ağustos'ta yayınladıkları bir araştırma notunda Qualcomm'un 2022 yılında Apple'a 7,26 milyar dolarlık çip sattığını tahmin etti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı