Son dakika: Roketsan, Süpersonik Balistik Füze 'İHA-230'u ilk kez ihraç etti!

Roketsan, İHA-230 adı altında 'Havadan Karaya Süpersonik Balistik Füze'yi geliştirmişti. Bayraktar AKINCI TİHA tarafından atışlı testleri başarıyla gerçekleştirilen İHA-230'un ilk ihracatı adı açıklanmayan bir ülkeye gerçekleştirildi.

GİRİŞ 14.09.2023 07:17 GÜNCELLEME 14.09.2023 09:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

TRG-230 Karadan Karaya Balistik Füzesi üzerinden Roketsan, İHA-230 adı altında ‘Havadan Karaya Süpersonik Balistik Füze’yi geliştirmişti. Bayraktar AKINCI TİHA tarafından atışlı testleri başarıyla gerçekleştirilen İHA-230, ilk ihracat başarısını elde etti.

Konuyla ilgili olarak Roketsan tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Ülkemizin ilk süpersonik füzesi olan ve BAYRAKTAR AKINCI platformuyla birlikte kullanılacak olan İHA-230’un ilk ihracatını gerçekleştirdik. Güçlü iş birliğimizi sürdürerek, her geçen gün ülkemiz için üretmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz!" ifadelerine yer verildi.

HAVA SAVUNMA AVCISI

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci tarafından kısa süre önce SavunmaSanayiST.com’a yapılan açıklamada, "İHA-230’un deneme atışları başarıyla tamamlandı, şu anda seri üretimde. Bunların harp sahasında kullanılmasını şu anda bekliyoruz. Sesin birkaç kat üzerinde bir hızla 100-150 kilometre bandındaki, hava savunma hedefleri başta olmak üzere; hepsini, çok hızlı bir şekilde vurabilecek kabiliyeti bizim SİHA’larımıza kazandırmış olduk." ifadelerine yer verildi.

İHA-230 HAVADAN KARAYA BALİSTİK SÜPERSONİK FÜZE

Çok namlulu roketatar sistemleri ile bu sistemlerde kullanılan roket ve füzeler konusunda önemli bir yetkinliği bulunan Roketsan, TRG-230 Karadan Karaya Balistik Füzesi üzerinden İHA-230’u geliştirmiştir. İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füzesi, 150+ kilometre menzile sahiptir.

Füzenin etkili menzili, bırakıldığı hız ve irtifaya bağlı olarak değişmekle birlikte 150 kilometredir. Parçacık etkili harp başlığına sahip olan İHA-230’un, farklı hedef tiplerine karşı zırh delici veyahut termobarik harp başlığı varyantları da bulunmaktadır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Operasyon Menzili: 150+ km (*irtifa ve hıza göre değişmektedir)
Harp Başlığı: 42 kg Parçacık Etkili, Zırh Delici ve Termobarik Seçenekli
Ağırlık: 225 kg
Boy: 3.4 m
Hedef Seti: Mobil ve Yerleşik Düşman Hava Savunma Unsurları, Radar veya Haberleşme Unsurları, Komuta Merkezleri, Hafif Zırhlı Kara Araçları ve Diğer Hedefler

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
  • Arif 7 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Azerbeycan kardeşlerim
    Cevapla
  • Cevher 7 ay önce Şikayet Et
    Libya Azerbaycan düşerse bizim tüm kapılar yüzümüze kapanır zorda olsa gerkirise savaşılabilir ister Ermenistan İran ister yunan ister İsrail savaşa başlandığı vakit 72 saatte iş bitmiş olması elzem
    Cevapla
  • azi 7 ay önce Şikayet Et
    masallah
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 7 ay önce Şikayet Et
    Gardaşlarımızdan başka kime vereçeğiz, elbette ki Can Azerbaycan dır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi