ABD'de flaş gelişme! Mahkeme Donald Trump'ın dolandırıcı olduğuna hükmetti

New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, ABD eski Başkanı Donald Trump ve şirketi Trump Organization'ı, bankacıları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti.

GİRİŞ 27.09.2023 00:21 GÜNCELLEME 27.09.2023 09:11
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika Donald Trump haberleri: New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ve Trump Organization’ı ellerindeki malvarlıkların net değerini yıllarca abartarak banka kredileri ve sigorta konusunda daha iyi şartlar elde etmek için bankaları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti.

ABD'de flaş gelişme! Mahkeme Donald Trump'ın dolandırıcı olduğuna hükmetti

MAHKEME, TRUMP'IN BANKA VE SİGORTACILARI DOLANDIRDIĞINA HÜKMETTİ

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verdi.

Engoron, 35 sayfalık kararında Trump ve şirketin ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtti.

TRUMP'IN NEW YORK'TAKİ İŞLETME RUHSATLARI FESHEDİLECEK

Bu taktiklerin sınırı aşarak yasaları ihlal ettiğini kaydeden Engoron, New York'ta iş yapmasının zorlaştırılması için Trump'ın bazı işletme ruhsatlarının feshedilmesi direktifini verdi ve şirketin operasyonlarının bağımsız bir gözlemci tarafından denetleneceğini aktardı.

Yargıç Engoron kararıyla, Başsavcı James'in davasındaki suçlamalarda en önemlisini karara bağlamış oldu, ancak iddianamedeki diğer 6 suçlama 2 Ekim'de başlayacak jürisiz duruşmada karara bağlanacak. Duruşma aralık ayına kadar uzayabilir.

ABD'de flaş gelişme! Mahkeme Donald Trump'ın dolandırıcı olduğuna hükmetti

Başsavcı James, Trump'ın, en büyük 3 çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmasını ve 5 yıl süresince ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, ayrıca 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Letitia James, daha önce Trump'ı kendi yardım kuruluşunu siyasi ve iş çıkarları için kullanmakla dava etmiş, suçlu bulunan eski ABD Başkanı Trump ceza olarak bir dizi yardım kuruluşuna 2 milyon dolar ödemeye mahkum edilmiş ve Trump Vakfı kapatılmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Asa 7 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan’la uğrasan herkez yanıyor ya bu adam bizden yada siyonıstın tepesi bunun başka anlamı yok
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Evet Golan Tepeleri'ni Israil'e veren, yahudi damatli Trump bizden.
    Cevapla
  • Hoca 7 ay önce Şikayet Et
    Tekrar başa geçtiğinde ABD'de çok kelle uçacak
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 7 ay önce Şikayet Et
    Bankalar ve sigortacılar Trump ı dolandırmıştır..... ABD çok karışık .... şu f35 lerin parasını kurtaralım herkes kendi yoluna.....
    Cevapla
  • Naim 7 ay önce Şikayet Et
    Önünü kesemezsen adliyeyi devreye sok ..Küresel çetenin her ülkede manevrası..
    Cevapla
  • TurgutKNK 7 ay önce Şikayet Et
    demek ki üst akıl her yerde!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü