Samsung'un kârı düştü ama korkulan olmadı!

Teknoloji devi Samsung'un üç aylık karında bir yüzde 13'lük bir düşüş yaşandığı ancak buna rağmen hisselerin yüzde 4,4 ulaşmasıyla son bir aydaki en yüksek rakama ulaşıldığı belilrtildi.

Samsung'un kârı düştü ama korkulan olmadı!
Samsung'un kârı düştü ama korkulan olmadı!
GİRİŞ 11.10.2023 10:03 GÜNCELLEME 11.10.2023 10:03

Samsung, çip bölümündeki kayıpları durdurduktan sonra üç aylık kârında bir düşüş yaşadığını bildirdi ve küresel yarı iletken pazarının (çip pazarının) bir köşeyi dönmüş olabileceğini öne sürdü.

DÜŞÜŞ YAŞANDI AMA KORKULAN OLMADI

Samsung'un hisseleri Çarşamba günü yüzde 4,4'e kadar yükselerek bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı ve bazı yatırımcılar işletme gelirindeki yüzde 78'lik düşüşün korktuklarından daha iyi olduğunu söyledi.

Güney Kore'nin en büyük şirketi, küçük rakipleri SK Hynix ve Micron Technology ile birlikte sektördeki gerilemeyle mücadele ediyor. Aralarında kişisel bilgisayar ve akıllı telefon üreticilerinin de bulunduğu başlıca müşteriler, cihazlara yönelik zayıf talep ve fazla çip envanteriyle başa çıkmak için siparişlerini azaltıyor.

Samsung'un ön sonuçlarına göre, Eylül ayına kadar olan üç aylık dönemde satışlardaki yüzde 13'lük düşüş nedeniyle Samsung'un işletme geliri yaklaşık 2,4 trilyon won'a (2,44 milyar S$) geriledi.

Analist tahminleriyle uyumlu olan rakamlar, bir önceki çeyrekteki yıllık bazda yüzde 95'lik rekor düşüşe kıyasla bir iyileşmeyi yansıtıyor.

CLSA Kore Araştırma Başkanı Sanjeev Rana, Samsung'un yarı iletken işinin "dibi hemen hemen geçtiğine" dair beklentilerin arttığını söyledi. "Ve dördüncü çeyrekte toparlanma devam ediyor."

Haber, ABD'nin şirkete ve Hynix'e Çin'deki çip üretim faaliyetlerini sürdürmek ve genişletmek için ihtiyaç duydukları ekipmanı edinme muafiyeti tanımasından günler sonra geldi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik