Netflix'in hisseleri tavan yaptı: Zamlara rağmen abone sayısı rekor seviyede!

Netflix yüksek ücretlerden ve yeni abonelik politikalarına ra grevlere rağmen fiyatları yükseltti ve abone sayısını artırdı

GİRİŞ 20.10.2023 09:19 GÜNCELLEME 20.10.2023 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Netflix Çarşamba günü Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa'daki bazı yayın planları için abonelik fiyatlarını artırarak yeni müşteri beklentilerini alt üst etti ve hisseleri %13 yükseldi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE 9 MİLYON ABONE KATILDI

LSEG'e göre, üçüncü çeyrekte Netflix'e dünya çapında yaklaşık 9 milyon abone katıldı ve Wall Street analistlerinin 6 milyonluk tahminini aştı. Netflix, içinde bulunduğumuz çeyrekte de benzer sayıda ekleme beklediğini söyledi.

Bu güçlü performans, ABD'deki prodüksiyonun büyük bir bölümünü durduran Hollywood'daki işçi gerilimlerine rağmen Netflix'in başarılı olduğunu gösterdi.

Netflix, dizi ve filmlerinin çoğunu denizaşırı ülkelerde üretiyor ve bu da yeni kayıtların büyük bir kısmını oluşturuyor.

Netflix, saygın Japon manga serisinin canlı aksiyon uyarlaması olan "One Piece "in küresel başarısına ve dünyayı dolaşan yerel yankı uyandıran hikayelere yaptığı büyük yatırımın bir örneğine işaret etti.

Yayın devi ayrıca Comcast'ten isansını aldığı hukuk draması "Suits" ve HBO'nun İkinci Dünya Savaşı dizisi "Band of Brothers" gibi uzun soluklu televizyon programlarına da yeni izleyiciler çekti.

NETFLİX ABONELİK HİZMETLERİ NE KADAR OLMUŞTU?

Yapılan zamla birlikte Netflix’in yeni ücretleri şu şekilde oldu:

Temel Plan fiyatı 63.99 TL’den 99,99 TL’ye, (Tek cihazda SD kalitede izleme)

Standart Plan 97.99 TL’den 149.99 TL’ye, ( İki cihazda HD kalitede izleme)

Özel Plan ise 130.99 TL’den 199.99 TL'ye (Dört cihazda Ultra HD kalitede izleme) yükseldi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Seyit 6 ay önce Şikayet Et
    Yokluktan açlıktan pahalılıktan dert yanan Aydın bozuntuları bunları görmüyorlar mı körler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok