İlk kez konut alanlara ucuz kredi! Detaylar netleşiyor

Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda ilk kez konut alanlar uygun koşullu kredi ile destekleneceği belirtilirken, belirli bir sayının üstünde konut sahipliğine yönelik kısıtlayıcı uygulamalara gidileceğine dikkat çekildi.

GİRİŞ 26.10.2023 15:40 GÜNCELLEME 26.10.2023 15:53
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve gelecek yılı kapsayan programda, Orta Vadeli Program’da belirlenen temel ekonomik büyüklükler ve hedeflere yönelik ayrıntılara yer verildi.

İLK KEZ EV ALACAKLARA UCUZ KREDİ

Programda yer alan bilgilere göre, kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirilecek.

İlk kez konut edinimini destekleyici, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırıcı uygulamalara yönelik çalışmalar yapılacak.

ÇOK KONUT ALIMINA TEDBİR

Belirli bir sayının üstünde konut sahipliğine yönelik kredi kısıtlaması gibi uygulamalar hayata geçirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını yükselten kararların etkileri takip edilerek ilave önlemler alınacak.

Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut tamamlanacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Savas 8 ay önce Şikayet Et
    Ekimde ekimde dediler kasim geldi burse yyok 700 bin tllik evler 1400 e cikdi 1.20 cikmadi olan bana oldu arabami satdim 1.20 diye hala birsey yok hersey kara borsa olmus yeni ev 1800 eski ev 1500 arada fark yok .
    Cevapla
  • ilhan 8 ay önce Şikayet Et
    Uygun kredi ilk ev alanlara nezama uygulanicak yasa ciktimı
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    57bin taksidi kim ödeyecek sorsan dar gelirli ve orta gelirli derler bayağı zenginlere kıyak olmuş hayırlı olsun ....
    Cevapla
  • Nurdan temizbas 8 ay önce Şikayet Et
    Doğru demiş
    Cevapla
  • nevizade 9 ay önce Şikayet Et
    Ucuz neye göre kime göre??
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Olay cok basit hep ayni seyleri tekrarliyorum. Arsa tahsis et toplu konut yaptir ve yapilan konutlsrin %30 u belediyeler tarafindan alinip dar gelirlilere kirays verilsin. Ayni evde 5 yil boyuncs oturan kusiye evi alma hakki taninsin ve evi 5 yil boyuncs satamaz sarti konulsun. Muteahhitlere teslim etmeyin memleketi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde