Fahiş kira balonu patladı: 'Hayat normale döndü'

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından oluşan göç dalgasıyla kira fiyatlarının arttığına dikkat çeken Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Bir balondu, balon patladı" dedi.

GİRİŞ 01.11.2023 16:03 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Her yıl dünyanın dört bir tarafından milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Antalya’da Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın ardından başlayan göç dalgasıyla birlikte kira fiyatlarının normalin çok üzerinde arttığını, bugünlerde ise Antalya’ya göç dalgasının durma noktasına geldiğini söyleyen Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaşanan bu gelişmenin emlak sektörüne olan etkisini değerlendirdi.

Çağlar, “Kira fiyatları Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından arttı. Ülke genelinde ise depremden sonra arttı. Bu fiyatların artmasıyla ortaya fahiş fiyatlar çıktı. Şimdi günümüze geldiğimizde Antalya’da fiyatlar çok yüksekti. Antalya’nın yerlisi dahi merkezi ilçelerdeki evlerini kiraya vererek dışarı ilçelere göç etti. Memurlar tayin istemek zorunda kaldı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan göçün ardından kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı. Fiyatlar şuanda düşmedi, olması gereken yerlere geldi. Şimdi mahalleye çıktığımız zaman kiralık ev yazıları görebiliyoruz, 3-5 ay önce görmek mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

"İNŞAAT SEKTÖRÜ BAŞLADI ARTIK, HAYAT NORMALE DÖNDÜ"

Pandeminin fiyatların yükselmesinde etkili olduğunu söyleyen Çağlar, "Pandemiden sonra bu kira artışları oldu, malum inşaatlar durmuştu. İnşaat sektörü başladı artık, hayat normale döndü" dedi. Çağlar, asgari ücretli çalışanlar için Antalya’da kira fiyatlarının halen yüksek olduğunu da ifade etti.

Kayıt dışı çalışan emlakçıların da fiyatların artmasında etkisi olduğunu anlatan Çağlar, yabancı uyruklu kişilerin rent a car firmalarından araç kiralayarak korsan taksicilik yaptıklarına dikkat çekti ve bu konularda denetimin artmasını istedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Yurdum insanı 5 ay önce Şikayet Et
    Kiralar 15binden başlıyor, 2 yıldır çözüm yok, tahliye taahhütnamesi imzalanıyor ev sahibi çıkarıyor acil taahhütname geçersiz kanunu gelmeli, mahkemeler doldu , çıkaran Kiralık yazıyor evi tutan yok. Ya maaşlar en az kiranın 4 katı olmalı ki eskiye göre denk gelsin. Yakında işgücü bulunamayacak. Parası olan zengin kendi hamallığını yapacak. Kiralar ve ev fiyatla enflasyonu artırıyor
    Cevapla
  • Ahmed 5 ay önce Şikayet Et
    Haber 7 nin haberlerine saygımız var. Sizlere hayırlı hizmetler diliyorum fakat kira hususunda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Yetkililer hızlı bir şekilde bu işe el atmalı. Trabzon
    Cevapla
  • Adamın Birisi 5 ay önce Şikayet Et
    Yakında Millet Oba Çadırı Kuracak
    Cevapla
  • Yakut Beleş 5 ay önce Şikayet Et
    Gazeteler manşet olsun diye boş boş konuşuyorlar.fiyatlar hala çok yüksek.12,000 den başlıyor kiralar hem de bodrum kat.önünü ala yok.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Hayat süper normale döndü yaw yapmayın Allah aşkına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak