Kentsel dönüşüm için devrim gibi düzenleme!

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Kentsel dönüşüm için devrim gibi düzenleme!
Kentsel dönüşüm için devrim gibi düzenleme!
GİRİŞ 05.11.2023 14:16 GÜNCELLEME 05.11.2023 15:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, 7 Kasım Salı günü, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek.

SALT ÇOĞUNLUK KARAR VERECEK

Teklifle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yönetici kadrolarının mali ve özlük hakları düzenlenerek, olası deprem risklerine karşı alınacak tedbirler belirlenecek. Ayrıca, kentsel dönüşüm için gerekli olan 3'te 2 şartı yerine salt çoğunlukla karar alınabilecek. 'Yarısı bizden' kampanyası çerçevesinde, maddi durumu yeterli olmayanlara devlet yardım edecek. Düzenlemeyle tebliğ ve tespit süreçleri hızlandırılacak. Riskli yapı tespitinde, ev sahibi konutunda olmasa da kolluk gücüyle tespit yaptırılabilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise 2024 bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Komisyonda, 7 Kasım Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Kasım Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, 9 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin de bu hafta Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Bağkur tescil 5 ay önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm değil Belediyelerin kentsel dönüşümde yıkılacak yeni inşaatlarda konut başına belediyeler otopark harcı olarak her daire iki adet araçlık olmak üzere, tek araç otopark harcı 260 bin TL toplam 520 bin alıyor. Vatandaş bunu cebinden ödüyor. Kentsel dönüşüme daire başı maliyetler 2 milyon TL den başlıyor. Peki 2=5 milyonu emekli ve asgari ücretli nasıl öder.
    Cevapla
  • Erol Efe 5 ay önce Şikayet Et
    Taşınacak yer vermiyor imar vermiyor para vermiyor ama binanızı yenileyin diyorlar yazıktır günahtır yarısı bizden kampanyası uygulama ne zaman?
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    1 KAT fazla imar izni verilsin o bir kat mütahite verilirse herkes binasını yenileyebilir yoksa birtek devlet yapamaz
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Eski bakanımız Sayın Murat Kurum,Küçükyalı 1 kat fazla imar vaadiniz vardı.Ne oldu vaadiniz?
    Cevapla
  • ihsan dağ 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim benim Eli tane gayri menkulum olabilir dewleti hiç ilgilendirmez kaç tane tapum warsa dewlet bunu yapmaya mahkumdur ben Alın terimle almişem şu ana kadar devle bir bardak su bana vermemiş içtiğim suda hepsi parayla içiyorum kimsenin babasının minneti üstümde yok devlet tapu harcıni düner sermeyeyi belediye vergisini benden alıyorsa bu tapuların mülkiyetini kaldırmasi lazım
    Cevapla
  • esnaf 5 ay önce Şikayet Et
    7200 pirim gün eşitlemesi nezaman meclise gelecek unutuldu verilen sözler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...