Avrupa'nın ilk şarj edilebilir hibrit otomobili Toyota Sakarya'da üretildi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki fabrikasında, Türkiye’de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR üretim hattında çıktı.

GİRİŞ 06.11.2023 19:50 GÜNCELLEME 06.11.2023 20:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fabrikanın üretim hattında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ''Fabrikanın yıllık 280 bin araç üretim kapasitesi var, bunun çok büyük kısmı hibrit araçlara yönelik.'' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 308 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında yeni C-HR PHEV’in (Şarj Edilebilir Hibrit) Hattan Çıkış Töreni’ne katıldı. Fabrikanın üretim hattını ziyaret eden Kacır, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin’den bilgi aldı.

YENİ NESİL YÜKSEK TEKNOLOJİ

Toyota’nın, Avrupa’da ilk kez şarj edilebilir hibrit araçlarını Türkiye’deki fabrikasında üretme kararı aldığını belirten Kacır, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu yatırımı teşvik ettik, destekledik ve nihayetinde ülkemize yeni nesil yüksek teknoloji araçların üretim alt yapısını Toyota ile birlikte kazandırmış olduk.'' ifadelerini kullandı. 

YILLIK 280 BİN ARAÇ ÜRETİMİ

Fabrikanın yıllık 280 bin araç üretim kapasitesi olduğuna dikkati çeken Kacır, ''Bunun çok büyük kısmı hibrit araçlara yönelik, halihazırda değerlendiriliyor. Bu da aslında özellikle çevre dostu teknolojilere Türk otomotiv sanayinin geçişine Toyota’nın öncülük yapmasına vesile oluyor. Bundan da hakikaten mutluluk duyuyoruz.'' dedi. 

İHRACAT KABİLİYETİ ARTACAK

Kacır, otomotiv sanayisine ilişkin ana hedeflerinin başında, sanayinin özellikle elektrikli ve hibrit araçlara yönelik dönüşümünü gerçekleştirmek olduğunu kaydederek, ''Böylelikle hem karbon nötr hedeflerimize erişme imkanımız olacak hem de Türkiye’nin sanayinin dönüşümünün lider ülkelerinden biri olmasını sağlama; böylece otomotiv sanayimizin yıllık 31 milyar doların üzerine çıkmış olan ihracat kabiliyetini daha ileri düzeylere taşıma fırsatımız olacak.'' diye konuştu. 

YATIRIMCILARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yatırımcılara çağrıda bulunan Kacır, ''Bizim hem Toyota'ya hem tüm otomotiv üreticilerine, Türkiye'de faaliyet gösteren ya da Türkiye'de faaliyet gösterme planları yapan tüm üreticilere yatırımcılara çağrımız; Türkiye'ye güvenmeye devam etmeleri, Türkiye'ye yatırım yapmaları. Türkiye'ye güvenen ve Türkiye’ye yatırım yapan bugüne kadar her daim kazandı. Bundan sonra da kazanmaya devam edecek.'' şeklinde konuştu. 

YENİ NESİL ARAÇ ÜRETİM ÜSSÜ OLACAĞIZ

Bakan Kacır, şunları kaydetti: ''Bu ülke sahip olduğu nitelikli insan kaynağı başta olmak üzere uluslararası pazarlara erişim, kuvvetli sanayi alt yapısı ve tedarik zinciriyle bu sektörün küresel üretim üssü olma yolunda bugüne kadar muazzam başarılar elde etti. Bundan sonra da Türkiye’miz yeni nesil araç üretim üssü olma yolunda ve yine batarya üretim üssü olma yolunda da inşallah bu çalışmalarımızla nice başarılara erişecek.''

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • net 5 ay önce Şikayet Et
    ürettikleri aracı türkiyede satıyorlar mı? hayır. ben böyle firmanın aracını almam.
    Cevapla
  • Fati 5 ay önce Şikayet Et
    Toyotayla 10 km yolculuk yapın karnınıza agrı girer konfor süspansiyon yalıtım aramayın.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı fikirde değilim, yeni Corolla Sedan Hybrid gayet konforlu ve tasarruflu
    Cevapla
  • Tavsiyekar 5 ay önce Şikayet Et
    Konunun dışında olacak ama kardeşim su bakanın ve diğer kişinin fotoğrafını çeken arkadaş çekme böyle poz ilkokul öğrencisi gibi çekmişsin adamları be kardeş lütfen karizmatik pozlar Çek elini cebine koysun hafif çapraz dursun bu ne şimdi deme adamlar çok ezik görünüyor haber gurur dolu bir haber ama fotoğraf çok ezik
    Cevapla
  • Urfalı 5 ay önce Şikayet Et
    Iyi hoşta dünyanın en pahalli arabalarina biniyoruz, şunu da ucuzlatin vergiyi azaltın artik, tamam yakıttan servet dışarı çıkmasındi falan filan anladık şimdi de elektrikli araçlar var bari bunlardan vergiyi kısın millet binsin, patlamak üzere insanlar
    Cevapla
  • C.Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Tokyat nick'li? peşin kaç kişi alır diyorsun ama geçen bu Ekim Ayında 1.5 Katına satılıyor dediğin Sıfır Araç Satışları Son yılların Rekorunu kırmış!. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"