Bakan Özhaseki tarih verdi: 'Konut fiyatları düşecek'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi. Bütün bunları bir sene içinde devreye aldığımızda, fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz." dedi.

Bakan Özhaseki tarih verdi: 'Konut fiyatları düşecek'
Bakan Özhaseki tarih verdi: 'Konut fiyatları düşecek'
GİRİŞ 07.11.2023 11:52 GÜNCELLEME 07.11.2023 12:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda gençlerle buluştu.

Konut fiyatlarına ilişkin konuşan Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde, İstanbul'da konut yapacağız. TOKİ de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi. Bütün bunları bir sene içinde devreye aldığımızda, fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz." dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen tartışmalara değinen Özhaseki şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde yaklaşık 800 bine yakın bağımsız bölüm yapılacak. İstanbul'a birkaç senede 500-600 bin konut yapacağız. TOKİ de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi, hatta kuralar da çekildi. Bütün bunları önümüzdeki 1 sene içinde devreye aldığımızda fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz. Birkaç sene içinde evi olmayanlara da fırsat doğacak, diye düşünüyorum."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İÇİN KAÇINILMAZ"

Özhaseki, kentsel dönüşüm konusundaki soru üzerine, kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkeyi depreme hazır hale getireceksek, kentsel dönüşümü hızla yapmamız lazım. Geçmişte çok fazla tıkanmışlık yaşandı. Fikirtepe de buna en önemli örneklerden biri. Ortada bir tane derme çatma bir konut duruyor. İçinde oturan da yok ama durduruyorlar. Binlerce insan mağdur olmuş. Ortadaki evi kimse yıkamadığı için çalışma başlayamıyor. Bütün bu aksaklıkları giderecek ne varsa; hepsi kanun teklifinde mevcut. Bu tip aksaklıkları yasa haline getirerek kentsel dönüşümü çok daha hızlı şekilde yapmaya çalışacağız."

"200 BİN KADAR KONUTUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Özhaseki, toplamda 850 bin bağımsız birimin yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

200 bin kadar konutun inşaatının sürdüğünü ifade eden Özhaseki, "Bu konutların 50 bine yakınını yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Yine 'Yerinde Dönüşüm' kampanyamıza, 'beni destekleyin' diyen 237 bin kişi de başvuru yaptı. Bu vatandaşlarımıza 750 bin hibe, 750 bin kredi veriyoruz, 2 sene ödemesiz, 10 yıl vade ile bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Deprem bölgesinde çelikten köy konutlarının yapımında ihalelerin sürdüğünü ve 15 gün içinde çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Özhaseki, "Çelikten köy evleri yapıyoruz. En sağlamı, bu şekilde yapmak.100 bin civarında tek katlı köy evlerini de inşallah 6 ayda tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    Evet düşer nokta kadar bekleyin zaten üç beş kat cıktı ondan nokta kadar düşmüş olsa ne olacak
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İnşaat ürünlerine sürekli zam yapılıyor.Resmi enflasyon %60 olmuş,işçilikler sürekli artıyor...fiyatlar nasıl düşer biri bana bunu izah etsin...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Fiyatların yükseliş hızı düşer. Yoksa yüzde 60 enflasyon olan bir ülkede hiçbir ürünün fiyatı düşmez.
    Cevapla
  • Güneş 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım İST Kartal Orhantepe MH si Zeytinlik CD si Itır SK da 4yıl oldu binamız yıkılalı RANT peşinde olan kişinin yüzünden anlaşma sağlanamadı Yarısı bizden kampanyaya baş vurduk sizlerden çözüm istiyoruz SAYIN BAKANIM Siz rantcılara fırsat vermezsiniz İnşallah 50 yıllık binada kirada oturuyorum bir an önce çözüm istiyoruz SAYGILAR
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    arsaların A sı ağzından çıkmıyor.kurası cekilen arsalar teslim edildiginde 1milyon kiracı evini yapip tasinacak ve okadar ev boşa cikacak.hem ev fiyatlari hem kira fiyatlari düşecek bunu bizden daha iyi biliyorlar ama ne hikmetse agizlarini bicak acmıyor.1 yil oldu arsalar ile ilgili tek kelime eden yok.neden acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi