Haluk Görgün: Dünyadaki en iyisini geliştirmek boynumuzun borcudur!

Alman gazetecinin Başkan Erdoğan'a “Almanya, 40 Eurofighter talebinizi kabul edecek mi?” sorusuna yönelik açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün "Dünyadaki en iyisini geliştirmek boynumuzun borcudur!" dedi.

Haluk Görgün: Dünyadaki en iyisini geliştirmek boynumuzun borcudur!
Haluk Görgün: Dünyadaki en iyisini geliştirmek boynumuzun borcudur!
GİRİŞ 18.11.2023 19:16 GÜNCELLEME 18.11.2023 19:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Almanya’ya dün kritik bir ziyarette bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf  Scholz ile düzenlediği basın toplantısında, Alman gazetecinin “Almanya, 40 Eurofighter talebinizi kabul edecek mi?” sorusuna tokat gibi bir yanıt vermişti. Bu rest ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün de bir açıklamada bulunarak, Türkiye’nin hamlesini açıkladı.

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısının bir kısmında gazetecilerin sorularına yanıt verdi..

"DÜNYADA SAVAŞ UÇAKLARINI ALMANYA MI ÜRETİYOR?"

Başkan Erdoğan, Alman bir gazetecinin "Türk-Alman ilişkilerini, NATO içindeki iş birliğini tehlikeye atıyor musunuz? Türkiye, savunma sanayi için 40 Eurofighter talep ediyor. Almanya bunu kabul edecek mi?" sorusu üzerine şu tarihi yanıtı verdi:

"Eurofighter konusunda Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz. Şu anda insansız savaş uçakları noktasında da Türkiye önde gelen ülkelerden bir tanesi durumuna gelmiştir. Bir basın mensubu olarak, bizi bununla tehdit etmeyin. Bize öyle sorular sorun ki bu sorular vicdani olsun, insani olsun, cevaplarını da biz size o şekilde verelim".

"DÜNYADAKİ EN İYİSİNİ GELİŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Başkan Erdoğan'ın ifadelerini destekleyen bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün'den geldi.

Haluk Görgün, Başkan Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek "Dünyada oyun değiştiren İHA/SİHA teknolojilerinde dünya liderliğimizi, arkamızdaki bu dik duruşa borçluyuz" dedi..

Haluk Görgün, "Dünyada oyun değiştiren İHA/SİHA teknolojilerinde dünya liderliğimizi; vatan evlatlarımıza olan güvene, sektörümüze olan inancımıza, ve en önemlisi arkamızdaki bu dik duruşa borçluyuz. Bu memleket için; insanlı, insansız tüm hava platformlarının dünyadaki en iyisini geliştirmek savunma sanayii olarak alnımızın yazısı ve boynumuzun borcudur" ifadelerine yer verdi.

MMU KAAN VE HÜRJET NE ZAMAN UÇACAK?

Milli uçak projeleri halen geliştirme ve test aşamasında. 2023 yılı Aralık ayında ilk uçuşunu yapacak KAAN ve geçtiğimiz Mayıs ayında ilk uçuşunu yapan HÜRJET, Türk havacılık sektöründe yeri gökle birleştirecek nitelikte.

KAAN'ların teknik özellikleri henüz Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tarafından kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak 5'inci nesil bir uçak olan KAAN'ın, ilk 20 uçak için F110 motoru dış tedarikle alınırken yazılımı milli olacak.

Sonraki KAAN üretimlerinde ise milli motor kullanılacak. Aynı durum HÜRJET için de geçerli. Türk Motor Sanayi (TEI) tarafından milli motorun üretilmesiyle de dışa bağımlılık büyük oranda sonlanacak. KAAN, Türk Hava Kuvvetlerinin stratejik görevlerine, HÜRJET ise hava-kara görevlerine angaje olabilecek.

Öte yandan, HÜRJET'in F-16 muadili bir uçak olabilmesi için paralel bir araştırma ve geliştirme (AR-GE) sürecinden geçmesi gerekiyor. Bu uçakların Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesi ve muharip görevler alması, 2028 yılı sonrasında başlayacak..

KAYNAK: AA | A HABER | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 34
  • Bora 5 ay önce Şikayet Et
    Özgüven azim ahlak vatan ve bayrak sevgisi oldumu hersey olur Allahın izniyle
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    soğan ekmek yiyelim ama yeterki ordumuz güçlü olsun inşallah
    Cevapla
  • Bitlisli hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    2028 biraz gec olur. Bize hemen 2024 te bunlar lazimdir. Yedigimiz sadece ekmek ve su olsun fakat binlara acilen zaruri ihtiyac vardir. Siyonistleri artik haritadan silmenin vakti coktan gecmistir
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Anka-3'ten bi haber var mı?
    Cevapla
  • Anka-8 5 ay önce Şikayet Et
    Evet sana selami var nasil bizim kerata diyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin ilerlemesi velişmesinin önündeki tek engel hainleridir.Hainler (her alandaki) engellensin,ne abd ne de ab önümüze çıkamaz.Rusya hainlerini nereye giderse gitsin bulup yok ediyor.Bize ihanet edenler batıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor.Osmanlı hainleri hiç affetmedi.Affetmeye başladıktan sonra yıkılıp gitti.Hainlere af yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım